Ποιος είναι τελικά ο επιταχυντής CapsuleT; Οι αριθμοί ξέρουν καλύτερα

Ποιος είναι τελικά ο επιταχυντής CapsuleT; Οι αριθμοί ξέρουν καλύτερα
Έλα να επιταχύνουμε την travel startup σου στον 5ο κύκλο Επιτάχυνσης

Σε αυτό το κείμενο δεν χωρούν πολλά λόγια. Θα αφήσουμε τους αριθμούς να αποκρυπτογραφήσουν το έργο, τις δράσεις, την αποτελεσματικότητα και τη συμβολή που έχει για τον τουριστικό κλάδο, το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης του CapsuleT, στο οποίο πρέπει να δηλώσεις κι εσύ συμμετοχή μέχρι τις 23 Ιουνίου 2022!

Ο CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, είναι ο μοναδικός ελληνικός επιταχυντής που επικεντρώνεται αποκλειστικά στην αναβάθμιση και εξέλιξη των νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και αποτελεί πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως και τον Φεβρουάριο του 2022 έχει διοργανώσει επιτυχώς 4 κύκλους Επιτάχυνσης, τους οποίους ολοκλήρωσαν 37 νεοφυείς επιχειρήσεις με 81 ιδρυτικά μέλη.

Οι startups που έχουν μπει στα προγράμματα του επιταχυντή έχουν καταφέρει να υλοποιήσουν συνολικά 22 pivots, (δηλ. να προσαρμόσουν το προϊόν/υπηρεσία τους στις νέες ανάγκες της αγοράς), να πραγματοποιήσουν 239 πιλοτικά σε ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις, να αποκτήσουν 345 νέους συνεργάτες και πάνω από 880 νέους πελάτες από την ελληνική τουριστική αγορά. Ως προς το περιεχόμενο των προγραμμάτων του CapsuleT αναφέρονται ενδεικτικά οι πάνω από 290 ώρες εκπαίδευσης για business/digital skills, οι περισσότερες από 1.200 ώρες καθοδήγησης και συμβουλευτικής από μέντορες και μια ειδική επιτροπή καθοδήγησης προερχόμενοι από την τουριστική και επιχειρηματική κοινότητα, η διοργάνωση 21 εκδηλώσεων, η συμμετοχή σε 8 ελληνικές και διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και οι πάνω από 1.350 συναντήσεις μεταξύ ιδιοκτητών και στελεχών του κλάδου και των ομάδων.

Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι τα προγράμματά του CapsuleT τα έχουν στηρίξει πάνω από 95 κριτές και μέντορες, πάνω από 50 ομιλητές και 20 χορηγοί και στρατηγικοί συνεργάτες, καθώς και περισσότεροι από 22 συνεργάτες, ξενοδοχεία και τουριστικά γραφεία, ως συνεργάτες on-site visits.

Τι έχουν, όμως, επιτύχει οι ίδιες οι startups μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων του CapsuleT;

Hotellisense (1η θέση | 2ος κύκλος): Μπαίνοντας στο πρόγραμμα, βάλαμε πολύ υψηλούς στόχους σαν εταιρία και η χρονική στιγμή που αυτό συνέβη – λίγο πριν το πρώτο lockdown της πανδημίας το 2020 – έμοιαζε ιδανική για μεγάλη ανάπτυξη. Όμως ο Covid-19 πάγωσε την αγορά και μαζί κι εμάς. Εδώ βρίσκεται και η μεγαλύτερη επιτυχία του προγράμματος. Βρήκαμε πραγματική υποστήριξη και έναν οργανισμό που συνέχισε τις δράσεις του χωρίς εκπτώσεις. Το τέλος του 2ου κύκλου μάς βρήκε με σημαντική ανάπτυξη της πλατφόρμας μας, 2 νέα modules που ολοκλήρωσαν το προϊόν μας, άνοιγμα 3 νέων αγορών, συνέργειες με 2 άλλες startup, 20 πιλοτικές συνεργασίες με ξενοδοχεία στην Ελλάδα και μια νέα, βιώσιμη εμπορική πολιτική της εταιρίας μας. Σήμερα έχουμε στην πλατφόρμα μας περισσότερα από 4.500 δωμάτια, βρισκόμαστε πλέον σε περισσότερους από 15 προορισμούς στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα είμαστε κοντά στην έναρξη συνεργασιών στην Κύπρο και στην Αφρική. Η ομάδα μας πλέον απαρτίζεται από 7 μέλη, ο κύκλος πωλήσεων μας σε σύγκριση με την περίοδο που βγήκαμε από το πρόγραμμα είναι 7 φορές πάνω και έχουμε αναπτύξει το προϊόν μας, προσθέτοντας 2 ακόμη νέα modules, στο σύνολο πλέον 5.

Campsaround (1η θέση | 3ος κύκλος): Με την συμμετοχή μας στο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης καταφέραμε μέσα σε λίγους μήνες να αναπτύξουμε την επιχείρησή μας, διπλασιάζοντας την προσφορά καταλυμάτων στην πλατφόρμα μας, δημιουργώντας 9 νέες συνέργειες, διπλασιάζοντας το μέγεθος της ομάδας μας. Δημιουργήσαμε, επίσης, διασυνδέσεις με εταιρίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό χάρη στις εκδηλώσεις που συμμετείχαμε, όπως οι 2 μεγαλύτερες ελληνικές τουριστικές εκθέσεις Philoxenia και Xenia και οι 2 διεθνείς, ΙΤΒ Berlin και WTM London.

Vivestia: Το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης μάς βοήθησε όχι μόνο να αντιληφθούμε καλύτερα την υπηρεσία μας, αλλά και τον τρόπο που μπορούμε να προσεγγίσουμε το κοινό μας και τους εν δυνάμει πελάτες μας. Μέσα από τον CapsuleT καταφέραμε να επιτύχουμε αύξηση των καταλυμάτων μας κατά 160% ενώ παράλληλα μπορέσαμε να επεκταθούμε και στα ξενοδοχεία της χώρας, κάνοντας 3 νέες συνεργασίες.

Kleesto: Το πρόγραμμα συνάντησε τις προσδοκίες μας και αποτέλεσε παράγοντα για την ανάπτυξη της επιχείρησης μας. Ενδεικτικά, με το πέρας του προγράμματος συνάψαμε συνεργασίες με 2 εταιρίες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Αποκτήσαμε πολλούς ανθρώπους από τους κλάδους του Tour Operation και των ξενοδοχείων ως advisors. Μέσω των advisors αυτών γνωρίσαμε καλύτερα τον κλάδο του ξενοδοχείου και έχουμε ήδη συνεργαστεί με 15.

Unlimited Adrenaline: Παρότι η επιχειρηματική μας ιδέα βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο και είχαμε βγει ήδη στην αγορά, σημειώσαμε σημαντική πρόοδο κατά την διάρκεια του προγράμματος. Εξελίξαμε το επιχειρηματικό μας πλάνο και καθορίσαμε συγκεκριμένα βήματα για να το πετύχουμε. Εστιάσαμε στην ανάπτυξη των B2B συνεργασιών μας και πετύχαμε θεαματικά αποτελέσματα τόσο στο στοχευμένο affiliate πρόγραμμά μας με 38 πιλοτικές εγγραφές, όσο και στην ανάπτυξη των συνεργασιών με τουριστικά γραφεία, OTAs και resellers, με συνολικά 16 συνεργασίες και πάνω από 20 επαφές.

Υποβολή αιτήσεων στον 5ο κύκλο Προγράμματος Επιτάχυνσης έως 23 Ιουνίου 2022!

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τον 5ο κύκλο του CapsuleT ολοκληρώνεται την Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022.

Μάθετε τα κριτήρια συμμετοχής, τα χρηματικά έπαθλα που μπορείς να διεκδικήσεις και τη δομή του προγράμματος αναλυτικά εδώ: à https://www.capsuletaccelerator.gr/el/accelerator/

Κάνε την αίτηση σου εύκολα εδώ: https://www.eventora.com/en/Events/CapsuleTApplicationForm5thCycle