Ποιος μεγαλοεπενδυτής έχασε 2 δισ. δολάρια από την IBM

Ποιος μεγαλοεπενδυτής έχασε 2 δισ. δολάρια από την IBM
Photo:

Ο Γουόρεν Μπάφετ μπορεί να χάνει προσωρινά από την επένδυση του αλλά παραμένει αισιόδοξος.

Η ασφαλιστική εταιρεία Berkshire Hathaway του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχασε 2 δισ. δολάρια από την επένδυση της στην IBM. Το ποσό αυτό ανταποκρίνεται στο 15% από τα συνολικά 13 δισ. δολάρια που έχει πληρώσει ο επενδυτής αγοράζοντας μετοχές της εταιρείας τα τελευταία 4 χρόνια.

Ωστόσο όπως δήλωσε ο Μπάφετ συνεχίζει να έχει πίστη και αφοσίωση στην IBM, χαρακτηρίζοντας την πτώση της μετοχής της IBM προσωρινή.

«H ΙΒΜ συνεχίζει να είναι κερδοφόρα και να έχει ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα» ανέφερε η Berkshire και συμπλήρωσε: «Πιστεύουμε ότι η επένδυση μας όχι μόνο θα ανακάμψει αλλά θα αποφέρει και κέρδος καλύπτοντας το σύνολο της επένδυσης μας».

Ο Μπάφετ άρχισε να αγοράζει μετοχές της IBM το 2011 και μέχρι το 2013 η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού έφτασε στη μέγιστη τιμή της. Από τότε όμως μέχρι σήμερα έχει χάσει το 1/3 της αξίας της.

Σύμφωνα με αναλυτές η IBM δεν ανταποκρίθηκε γρήγορα στις αλλαγές στις αγορές cloud μένοντας πίσω από Amazon και Microsoft. H βιομηχανία του cloud αυξάνεται ραγδαία σε σχέση με το hardware και η IBM ανακοίνωσε το 14 τρίμηνο με πτώση στις πωλήσεις.

Ο Μπάφετ πάντως, ο οποίος είναι γνωστό ότι αποφεύγει τις επενδύσεις σε εταιρείες τεχνολογίας, πιστεύει ότι η επένδυση στην ΙΒΜ είναι μακροπρόθεσμη και τη στηρίζει καθώς βρίσκεται στο top five των επενδύσεων του τα τελευταία χρόνια.