Ποιος πλήρωσε 28 εκατομμύρια δολάρια για 11 λεπτά στον παράδεισο με τον Jeff Bezos;

Ποιος πλήρωσε 28 εκατομμύρια δολάρια για 11 λεπτά στον παράδεισο με τον Jeff Bezos;
Jeff Bezos announces Blue Moon, a lunar landing vehicle for the Moon, during a Blue Origin event in Washington, DC, May 9, 2019. (Photo by SAUL LOEB / AFP) Photo: AFP

του Robert Hackett

Η διαστημική εταιρεία του Jeff Bezos, Blue Origin, δημοπράτησε μια θέση στο πρώτο επανδρωμένο διαστημόπλοιο. Για 28 εκατομμύρια δολάρια, ο μεγάλος νικητής θα έχει την ιδιαίτερη ευχαρίστηση να ταξιδέψει στο διάστημα με τον κάποτε πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη. (Ο αδελφός του Bezos και ένας τέταρτος ανώνυμος αστροναύτης θα επιβιβαστούν επίσης).

Την περασμένη εβδομάδα, κάναμε εικασίες σχετικά με το ποια θα μπορούσε να είναι η ψυχολογική επίδραση αυτής της εμπειρίας στον Bezos – απερχόμενο διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon και ιδιοκτήτη της Washington Post. Τώρα αναρωτιόμαστε ποια είναι η απάντηση σε μια διαφορετική ερώτηση: Ποιος στη Γη κέρδισε 11 λεπτά στον παράδεισο με τον Bezos;

Ιδού η σύντομη λίστα με κάποιους πιθανούς υποψηφίους.

  1. Ο Justin Sun, ιδρυτής του προγράμματος κρυπτονομισμάτων Tron

Πέρυσι πολλοί κάνανε περιουσία από την άνοδο του Bitcoin. Έτσι, ποντάρω στον Justin Sun, έναν Κινέζο επιχειρηματία κρυπτονομισμάτων που είναι γνωστός για τα φανταχτερά κόλπα μάρκετινγκ, ότι είναι ο μυστικός πλειοδότης. Στο παρελθόν, διέθεσε 4,6 εκατομμύρια δολάρια για να μοιραστεί ένα γεύμα με τον διάσημο επενδυτή, Warren Buffett.

  1. Η γερουσιαστής Elizabeth Warren της Μασαχουσέτης

Εντάξει, επιτρέψτε μου να εξηγήσω: Στον παράξενο κόσμο του πλούτου σε κρυπτονομίσματα, υπάρχει η έννοια του DAO – ενός λεγόμενου αποκεντρωμένου αυτόνομου οργανισμού – ο οποίος βασικά είναι μια ομάδα κατόχων κρυπτονομισμάτων που κάνουν παρέα στο διαδίκτυο. Τώρα τελευταία, οι άνθρωποι συγκεντρώνουν κεφάλαια μέσω DAO για να αγοράσουν π.χ. ακριβά έργα τέχνης NFT. Αν ήμουν μέλος ενός DAO, θα μαζεύαμε κεφάλαια για να προσφέρουμε τη θέση σε κάποιον ιεροκήρυκα κατά των μονοπωλίων όπως τη  γερουσιαστή Elizabeth Warren, για πλάκα.

  1. Ο Neil de Grasse Tyson, διευθυντής του Πλανηταρίου Hayden στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Δεν έχω πραγματικά κάποια εύλογη απάντηση για το πώς ο Neil de Grasse Tyson, ο πνευματικός διάδοχος του αείμνηστου αστρονόμου Carl Sagan, θα χρηματοδοτούσε αυτό το διαστημικό εγχείρημα. Αλλά μπορείτε να σκεφτείτε ένα πιο κατάλληλο άτομο; Δεν μπορώ.

  1. Ο Bill Gates, ιδρυτής της Microsoft

Ο Gates περνάει μια άσχημη χρονιά. Παρά την πετυχημένη έκδοση του βιβλίου του φέτος – Πώς να αποφύγετε την καταστροφή του κλίματος – παίρνει διαζύγιο από τη επί σειρά ετών σύζυγό του, Melinda Gates, ενώ κατηγορείται για τη σχέση του με τον πρώην κατάδικο Jeff Epstein. Θα ήταν μια εμπειρία ζωής για έναν δισεκατομμυριούχο που πρέπει να σκεφτεί διάφορα πράγματα στη ζωή του αυτές τις μέρες.

5.… ο Elon Musk;

Σκέφτηκα να προτείνω τον αντίπαλο του Bezos στην κατάκτηση του διαστήματος, τον Elon Musk ως τον μεγάλο πλειοδότη. Αλλά είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla θα ευνοούσε ποτέ την Blue Origin έναντι του δικού του πυραύλου SpaceX – πόσο μάλλον θα ρίσκαρε τη φήμη του, δεδομένου του πόσο συνυφασμένη είναι η προσωπικότητά του με τις εταιρείες του.

Πηγή: Fortune.com