Ποιός πούλησε στο National Enquirer τα μηνύματα του Τζεφ Μπέζος προς την ερωμένη του;

Ποιός πούλησε στο National Enquirer τα μηνύματα του Τζεφ Μπέζος προς την ερωμένη του;
epa07353115 (FILE) - US entrepreneur, founder and president of internet company Amazon, Jeff Bezos smiles at the Bayerischer Hof in Munich, Germany, 11 October 2012 (reissued on 08 February 2019). According to reports, Jeff Bezos accused the publisher of the National Enquirer of trying to extort him, with allegations that AMI threatened to release compromising photos of him in what he described as 'extortion and blackmail'. EPA/VICTORIA BONN-MEUSER GERMANY OUT *** Local Caption *** 54179944
Ο CEO της Amazon κατηγόρησε το National Enquirer για εκβιασμό μέσω της αναπαραγωγής πολύ προσωπικών του φωτογραφιών.

Το National Enquirer κατέβαλε 200.000 δολάρια στον αδελφό της ερωμένης του Τζεφ Μπέζος για να αποσπάσει τα γεμάτα υπονοούμενα σύντομα γραπτά μηνύματα που αντάλλασσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Amazon με αυτή την γυναίκα, γράφει η Wall Street Journal.

To National Enquirer, ένα αμερικανικό εβδομαδιαίο σκανδαλοθηρικό ταμπλόιντ, είχε δημοσιεύσει στα τέλη Ιανουαρίου τα φλογερά μηνύματα που ανταλλάχθηκαν μεταξύ του Μπέζος και της Λορίν Σάντσες, της πρώην τηλεοπτικής παρουσιάστριας με την οποία διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση.

Στις αρχές της χρονιάς, ο πολυεκατομμυριούχος ανακοίνωσε ότι χώριζε από τη σύζυγό του, Μακένζι, έπειτα από 25 χρόνια γάμου.

Τον Φεβρουάριο, το αφεντικό της Amazon και ιδιοκτήτης της Washington Post κατηγόρησε τον εκδότη του National Enquirer, του ταμπλόιντ που πρόσκειται στον Ντόναλντ Τραμπ, ότι προσπαθεί να τον εκβιάσει απειλώντας τον με τη δημοσίευση πολύ προσωπικών φωτογραφιών.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, που επικαλείται πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή, ο Μάικλ Σάντσες φέρεται να πούλησε αυτά τα μηνύματα. Ο τελευταίος, ο οποίος είναι εξάλλου υποστηρικτής του Τραμπ, αρνήθηκε να μιλήσει για το θέμα αυτής της πώλησης για την οποία είπε ότι είναι «παλιά κουτσομπολιά».

Ο Γκέιβιν ντε Μπέικερ, ο ερευνητής στον οποίο ανέθεσε ο Μπέζος να βρει τις πηγές του National Enquirer, είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα Daily Beast ότι «σοβαρές εκδοχές έδειχναν πολιτικά κίνητρα».

Ο Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, είναι ιδιοκτήτης της Washington Post, της εφημερίδας που ο Ντόναλντ Τραμπ αποκαλεί «εχθρό του λαού» και πηγή των «fake news».