Ποιος προηγείται στις δημοσκοπήσεις για την προεδρία της ΝΔ;

Ποιος προηγείται στις δημοσκοπήσεις για την προεδρία της ΝΔ;

Ποιος θεωρείται καταλληλότερος να αντιμετωπίσει τον Αλέξη Τσίπρα;

Εννέα μέρες πριν τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δημοσκόπηση της e-voice για λογαριασμό του «Ελεύθερου Τύπου» δίνει σαφές προβάδισμα τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αν και ο Απόστολος Τζιτζικώστας θεωρείται καταλληλότερος να αντιμετωπίσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει ποσοστό 39,1%, ακολουθεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 31,3%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 17,2% και ο Αδωνις Γεωργιάδης με 8,7%. Στο σύνολο των ψηφοφόρων, ωστόσο, ο Απόστολος Τζιτζικώστας προηγείται με 34,8%, ακολουθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 29,7%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 12,7% και ο κ. Γεωργιάδης με 6,9%.

Στην ερώτηση «ποιος μπορεί να νικήσει τον Αλέξη Τσίπρα», ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει 25%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 18,8%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 13,3% και ο Άδωνις Γεωργιάδης 8,6%. «Κανένας» απάντησε το 22,1% των ερωτηθέντων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως στην ερώτηση «ποιον από τους τέσσερις υποψήφιους πιστεύετε ότι θα προτιμούσε ο κ. Τσίπρας για αντίπαλο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές», ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγείται με 30,4%, ακολουθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης με 28,7%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 12,1% και ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 10,4%.