Ποιος θα διαδεχτεί τον Λάγκερφελντ στον οίκο μόδας Fendi;

Ποιος θα διαδεχτεί τον Λάγκερφελντ στον οίκο μόδας Fendi;
epa02929186 German designer Karl Lagerfeld (L) and Italian designer Silvia Fendi (R) appear on the catwalk after the presentation the Fendi collection at the Milan Fashion Week Ready-to-wear Spring-Summer 2012, in Milan, Italy, 22 September 2011. The fashion week runs from 21 to 27 September. EPA/GIULIO DI MAURO

Η τελευταία συλλογή του διάσημου σχεδιαστή θα παρουσιαστεί την Πέμπτη, στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου.

Ο όμιλος ειδών πολυτελείας LVMH δεν θα αρχίσει να αναζητά εξωτερικό σχεδιαστή που θα διαδεχθεί τον Karl Lagerfeld στον οίκο μόδας, Fendi. Αντιθέτως, θα αναθέσει τον συγκεκριμένο ρόλο σε ένα στέλεχος που είναι μέλος της οικογένειας, και η οποία ίδρυσε το γνωστό brand, σύμφωνα με άτομα με γνώση των εξελίξεων, την Silvia Venturini Fendi.

Η Fendi είναι εγγονή των ιδρυτών του εμπορικού σήματος και creative director για αξεσουάρ και παιδικά και ανδρικά ρούχα. Μάλιστα, επέκτεινε σταδιακά τον ρόλο της τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο Lagerfeld, ο οποίος έγινε περισσότερο γνωστός ως ο άνθρωπος που μετέτρεψε τη Chanel σε γίγαντα του χώρου της μόδας, πέθανε την περασμένη Τρίτη στο Παρίσι σε ηλικία 85 ετών. Αν και η τεράστια περσόνα του Lagerfeld παρέμεινε κρίσιμο στοιχείο της ταυτότητας της Fendi, η Venturini Fendi έχει αρχίσει και αυτή να διευρύνει την παρουσία της. Το 1997, δημιούργησε την τσάντα Baguette της Fendi ενώ πιο πρόσφατα δέχθηκε επαινετικά σχόλια για το εκ νέου λανσάρισμα της συλλογής ανδρικών ρούχων του brand υπό τον Pietro Beccari, ο οποίος μεταφέρθηκε στον οίκο Christian Dior της LVMH πέρυσι.

Οι εκπρόσωποι της LVMH αρνήθηκαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο, λέγοντας ότι ήταν πολύ νωρίς να συζητήσουν οτιδήποτε περί διαδοχής, καθώς η εταιρεία θρηνεί ακόμα το τέλος μιας 50ετούς συνεργασίας με τον Lagerfeld. «Η Fendi σκοπεύει να αφιερώσει χρόνο για να τον τιμήσει όπως του αξίζει, και θα ασχοληθεί με τη διαδοχή του αργότερα» ανακοίνωσε το brand.

Ο Lagerfeld βρέθηκε στη Fendi το 1965 και ανέλαβε να εκσυγχρονίσει το brand με νέες τεχνικές και με την προσθήκη νέων μοτίβων. Στη συνέχεια, ξεκίνησε να σχεδιάζει συλλογές γυναικείων ρούχων για τον γνωστό οίκο μόδας, ακόμα και αφότου έγινε creative director της Chanel το 1983 και ίδρυσε το δικό του brand που έφερε το όνομά του.

Η τελευταία συλλογή του Lagerfeld θα παρουσιαστεί την Πέμπτη, στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου, όπως επιβεβαίωσε η Fendi.