Πυρά κατά αστυνομικών στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ

Πυρά κατά αστυνομικών στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αρκετοί αστυνομικοί έχουν πυροβοληθεί.

Αστυνομικές δυνάμεις σπεύδουν σε περιοχή του Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνας στις ΗΠΑ μετά τις πληροφορίες ότι αρκετοί αστυνομικοί έχουν πυροβοληθεί, έγραψε η εφημερίδα USA Today, επικαλούμενη τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμους. Σύμφωνα με το δήμαρχο του Μπατόν Ρουζ, τρεις αστυνομικοί “τραυματίστηκαν σοβαρά” από πυρά και εκφράζονται φόβοι για την ζωή τους, ενώ ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός του δικτύου CBS μεταδίδει ότι δυο εξ αυτών είναι νεκροί.

Ο Ντον Κόπολα, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στην πόλη της Λουιζιάνας, δήλωσε ότι “πολλοί αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί από πυρά” στο τηλεοπτικό δίκτυο WAF89, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τις συνθήκες κατά τις οποίες ξέσπασαν οι πυροβολισμοί.

Σημειώνεται ότι το Μπατόν Ρουζ ο θάνατος ενός Αφροαμερικανού από αστυνομικά πυρά είχε προκαλέσει κύμα διαμαρτυριών και οργισμένες διαδηλώσεις.

Ένας ύποπτος που φέρεται να εμπλέκεται στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνας σκοτώθηκε και δύο άλλοι «ενδεχομένως διαφεύγουν», σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου του γραφείου του σερίφη.

Αυτή τη στιγμή αστυνομικοί ελέγχουν την περιοχή που σημειώθηκε το περιστατικό, προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι ο ύποπτος δεν είχε τοποθετήσει εκρηκτικά. Χρησιμοποιούν το ειδικό ρομπότ της αστυνομίας.

Στο τηλεοπτικό δίκτυο WAFB9, ο δήμαρχος του Μπατόν Ρουζ Κιπ Χόλπεν απηύθυνε έκκληση για ηρεμία, εκφράζοντας φόβους για μια νέα αναζωπύρωση της έντασης.

Οι ακριβείς συνθήκες που ξέσπασαν οι πυροβολισμοί σήμερα δεν έχουν διευκρινιστεί, όμως φαίνεται πως οι δυνάμεις επιβολής της τάξης επενέβησαν έπειτα από ένα περιστατικό ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ πολλών προσώπων.

«Φαίνεται πως (οι αστυνομικοί) απάντησαν σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς» εξήγησε ο Κέσεϊ Ράιμπορν Χικς, εκπρόσωπος τύπου του σερίφης, στο τηλεοπτικό δίκτυο WAFB9.