Πύραυλος της SpaceX απογειώθηκε για να ταξιδέψει τέσσερις αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (βίντεο)

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρόκειται για την τρίτη μεταφορά αστροναυτών στον ΔΔΣ από τη SpaceX για λογαριασμό της αμερικανικής υπηρεσίας διαστήματος, της NASA.

Πύραυλος Falcon 9 της SpaceX απογειώθηκε από το διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα με τέσσερις αστροναύτες – τρεις Αμερικανούς και έναν Γερμανό – οι οποίοι έχουν προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ), αποστολή που αναμεταδίδεται απευθείας.

Η απογείωση, που χαιρετίστηκε με ζητωκραυγές στο κέντρο ελέγχου της SpaceX, έγινε στις 21:03 της Τετάρτης (τοπική ώρα· στις 04:03 σήμερα ώρα Ελλάδας). Πρόκειται για την τρίτη μεταφορά αστροναυτών στον ΔΔΣ από τη SpaceX για λογαριασμό της αμερικανικής υπηρεσίας διαστήματος, της NASA.

Το Falcon-9 αποτελείται από τετραμελές πλήρωμα. Αυτά τα τέσσερα μέλη του πληρώματος θα πάνε στον διεθνή διαστημικό σταθμό για έξι μήνες και θα λάβουν περισσότερα δεδομένα για το πώς το διάστημα επηρεάζει την ανάπτυξη τροφίμων για τις αντίστοιχες υπηρεσίες τους, όπως η NASA και η ESA. Τα μέλη του πληρώματος είναι: ο Matthias Maurer, Γερμανός αστροναύτης της ESA και οι Αμερικανοί Thomas Marshburn, Raja Chari και Kayla Barron.