Πύρινα μέτωπα σε Ραφήνα και Βαρνάβα Αττικής (Βίντεο)

Πύρινα μέτωπα σε Ραφήνα και Βαρνάβα Αττικής (Βίντεο)
Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει ελικόπτερο της πυροσβεστικής να πραγματοποιεί ρίψεις νερού, σε φωτιά που ξεσπάσε σε δασική έκταση στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 64 πυροσβέστες (50 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρου τμήματος), 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, 2 υδροφόρες και 2 μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία η φωτιά ξεκίνησε σε συστάδα πεύκων και δεν κινδυνεύουν σπίτια.

Σε εξέλιξη είναι δύο πυρκαγιές, σε δασική έκταση στη συμβολή της λεωφόρου Μαραθώνος με την οδό Ροδοδάφνης, στην Ραφήνα και στην περιοχή του Βαρνάβα Αττικής.

Στη Ραφήνα, έσπευσαν και επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία η φωτιά ξεκίνησε σε συστάδα πεύκων και δεν κινδυνεύουν σπίτια. Παράλληλα στον Βαρνάβα επιχειρούν αυτή την ώρα 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο.

Πληροφορίες που μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα irafina.gr, αναφέρουν ότι δόθηκε εντολή να διακοπεί η κυκλοφορία, στη συμβολή των οδών Λ. Μαραθώνος και Λ. Φλέμινγκ. Στην περιοχή βρίσκονται διάσπαρτες κατοικίες. Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις και της Πολιτικής Προστασίας Ραφήνας.