Πυρκαγιά σε υπαίθριο χώρο στον Ελαιώνα Αθήνας

Πυρκαγιά σε υπαίθριο χώρο στον Ελαιώνα Αθήνας
Πυροσβέστες επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στις Αφίδνες, Αθήνα, Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021. Δραματικές ώρες ζει η Αττική, καθώς η πυρκαγιά που αναζωπυρώθηκε χθες το μεσημέρι μαίνεται ανεξέλεγκτα και είναι πλέον μέσα στις Αφίδνες, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας πέρασε την εθνική οδό προς Καπανδρίτι, στο ύψος των διοδίων, ενώ από την άλλη πλευρά έφτασε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι φλόγες στην Αττική, κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, ενώ υπάρχει, πλέον, μόνιμο μέτωπο από την απέναντι πλευρά της εθνικής οδού, που καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση και λίγα δένδρα, με ισχυρές δυνάμεις να προσπαθούν να την εμποδίσουν να πάρει διαστάσεις και να απειλήσει το Καπανδρίτι. Αυτήν την ώρα, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις Αφίδνες, όπου καίγονται στον παράδρομο τις εθνικής οδού εγκαταστάσεις, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο και για καμένα σπίτια. Επίσης, στην περιοχή σημειώνονται εκρήξεις, καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει σε μάντρα αυτοκινήτων. Δίνεται τιτάνια μάχη για να σταματήσει η επέλαση της πυρκαγιάς. Από Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Ορφέως, από το ύψος της οδού Αγίας Άννης έως την οδό Δημαράκη.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 07.00 το πρωί σε υπαίθριο χώρο στην οδό Αγίου Πολυκάρπου στον Ελαιώνα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά ξεκίνησε από ξερά χόρτα, αλλά επεκτάθηκε σε σκουπίδια και πλαστικά που είναι πεταμένα στην περιοχή.

Στην περιοχή υπάρχουν κτίρια πρακτορείων και αποθήκες, οι οποίες όμως δεν διέτρεξαν κίνδυνο. Στο σημείο έσπευσαν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, οι οποίοι έχουν περιορίσει την πυρκαγιά και δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης, ωστόσο δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο και συνεχίζεται η επιχείρηση για την κατάσβεση της.

Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Ορφέως, από το ύψος της οδού Αγίας Άννης έως την οδό Δημαράκη.