Σε ύφεση η πυρκαγιά στη λεωφόρο Θορικού στη Λαυρεωτική

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη λεωφόρο Θορικού στη Λαυρεωτική
Ελικόπτερο επιχειρεί στην κατάσβεση της πυρκαγιά κοντά στο χωριό Μακρυμάλλη, την Τέταρτη 14 Αυγούστου 2019. Ολονύχτια, τιτάνια μάχη έδωσαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην Εύβοια, καταφέρνοντας να σώσουν τελικά και τα 4 χωριά που κινδύνευσαν από τις φλόγες, οι οποίες κατέκαυσαν μεγάλο μέρος από το παρθένο πευκοδάσος. Με μηχανήματα και μπουλντόζες οι δυνάμεις δημιούργησαν αντιπυρικές ζώνες εμποδίζοντας καταρχάς τη φωτιά να προχωρήσει προς τα Ψαχνά, ενώ με υπεράνθρωπες προσπάθειες και αυτοθυσία οι πυροσβέστες δημιούργησαν ασπίδα προστασίας κυρίως για τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι, στα οποία οι φλόγες έγλειψαν σχεδόν τα σπίτια. Ατέλειωτο μαύρο τοπίο αποκαλύπτει η σημερινή μέρα στην Κεντρική Εύβοια. Από το πρωί επιχειρούν και πάλι τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 του στρατού και 7 αεροσκάφη, ενώ συντονισμός από αέρος γίνεται με 2 ελικόπτερα, ένα της ΕΛΑΣ και ένα του πυροσβεστικού σώματος. Έφτασαν επίσης και 2 ιταλικά αεροσκάφη που θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση και αναμένονται 2 ακόμη από την Ισπανία που ανταποκρίθηκε και αυτή στο ελληνικό αίτημα Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Σε ύφεση είναι πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε υπαίθριο χώρο, στη λεωφόρο Θορικού, στη Λαυρεωτική μετά τις 12 το μεσημέρι.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα. Για την κατάσβεση της φωτιάς αρχικά κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.

Στη συνέχεια όμως, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν. Συνολικά επιχειρούν 47 πυροσβέστες, 19 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα από το ΜΕΤΠΕ και 7 πυροσβέστες ως πεζοπόρο τμήμα.