Πυρκαγιά στο Λαύριο- Εκκενώθηκε προληπτικά καταυλισμός προσφύγων

Πυρκαγιά στο Λαύριο- Εκκενώθηκε προληπτικά καταυλισμός προσφύγων
(Ξένη Δημοσίευση) Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει τις προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος για την καταστολή της πυρκαγιάς στη θέση Νεράκι Λαυρίου, Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Νεράκι Λαυρίου.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο σε έκταση με ξερά χόρτα, κλαδιά και σκουπίδια στη θέση Νεράκι Λαυρίου. Κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκεται άτυπος καταυλισμός μεταναστών, ο οποίος εκκενώθηκε, καθώς μεταφέρθηκαν άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις τα παιδιά σε ασφαλή τοποθεσία, ενώ αυτήν την ώρα απομακρύνονται και οι μεγάλοι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν κινδυνεύει άμεσα ο καταυλισμός, αλλά η απομάκρυνση έγινε προληπτικά λόγω του καπνού. Επίσης, σε μικρή απόσταση είναι και οι εγκαταστάσεις της ΕΒΟ, ο οποίες όμως δεν κινδυνεύουν, σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική.

Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εκτός από τα πρώτα επτά οχήματα με 21 πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο, τώρα έχουν μεταβεί επιπλέον 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα του νεοϊδρυθέντος Μηχανοκίνητου Τμήματος, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, υδροφόρες των ΟΤΑ, ενώ επιχειρούν και τρία ελικόπτερα.

Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια ή οι εγκαταστάσεις της ΕΒΟ, που βρίσκονται πάνω από την πυρκαγιά, αλλά πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ και καταβάλλεται προσπάθεια να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο, πριν πάρει απειλητικές διαστάσεις.