Πυρκαγιές και «νέο σχολείο» στο υπουργικό

Πυρκαγιές και «νέο σχολείο» στο υπουργικό
O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με υπουργούς στο υπουργικό συμβούλιο που έγινε στη Βουλή με θέματα Παιδείας, Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στο συμβούλιο των υπουργών υπό τον πρωθυπουργό.

 

Το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης και, συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας συζητήθηκε στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου και εξετάστηκαν όλα τα επόμενα βήματα στο νομοθετικό έργο του Μεγάρου Μαξίμου.

Πάντως, παρότι η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ήταν εξαντλητική, ακόμη σαφής εικόνα για την τύχη των Πανελληνίων δεν υπάρχει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου παρουσίασε τις βασικές αλλαγές στο Λυκείο, καθώς θα επεκταθεί κατά δύο έτη η υποχρεωτική εκπαίδευση (στην πρώτη και τη δευτέρα λυκείου) με προοπτική σε δύο χρόνια να καταστεί υποχρεωτική και η τρίτη λυκείου.

Κατά τον υπουργό, ο στόχος της κυβέρνησης είναι ως το 2020 να έχει καταστεί 14ετής η υποχρεωτική εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένης και της προσχολικής ηλικίας.

Όπως προαναφέρθηκε, ωστόσο, ο ακριβής τρόπος εισαγωγής των μαθητών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση παραπέμπεται σε διαβούλευση: σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η πρόταση του υπουργού Παιδείας περιλαμβάνει το άθροισμα της βαθμολογίας των ενδοσχολικών εξετάσεων (γραπτά, προφορικά, εργασίες) και των Πανελληνίων, όμως μένει να φανεί μετά την διαβούλευση το τελικό ποσοστό που θα αναλογεί σε κάθε διαδικασία για τον υπολογισμό των μορίων εισαγωγής στη Τριτοβάθμια.

Άμεσα μέτρα για τις πυρόπληκτες περιοχές

Εντωμεταξύ, μεταξύ των υπουργών συζητήθηκαν οι καταστροφές από τις πυρκαγιές ανά τη χώρα. Αποφασίστηκε, λοιπόν, η άμεση λήψη μέτρων για την οριοθέτηση και την προστασία των δασικών εκτάσεων που κάηκαν, για την αναδάσωσή τους, αλλά και για την προληπτική αποτροπή κάθε προσπάθειας αλλαγής χρήσης. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να υλοποιηθούν αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα.

“Βροχή” νομοσχεδίων

Σημειωτέον ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας θα είναι από τα πρώτα που θα κατατεθούν στη Βουλή, στο πλαίσιο της “βροχής” νομοσχεδίων που ετοιμάζει το Μέγαρο Μαξίμου. Σε ό,τι αφορά στο εμβληματικό -όπως τουλάχιστον φιλοδοξεί να είναι η κυβέρνηση- νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της απλήρωτης και της αδήλωτης εργασίας, ενδέχεται ο πρωθυπουργός να έχει ακόμη και σήμερα τις τελικές συνεννοήσεις με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, ώστε να κατατεθεί αύριο στη Βουλή.

Πηγή: news247.gr