Πυρκαγιές: Περισσότεροι από 350 πυροσβέστες, 50 οχήματα και 12 αεροσκάφη επιστρατεύθηκαν από την Ευρώπη για να βοηθήσουν την Ελλάδα

Πυρκαγιές: Περισσότεροι από 350 πυροσβέστες, 50 οχήματα και 12 αεροσκάφη επιστρατεύθηκαν από την Ευρώπη για να βοηθήσουν την Ελλάδα
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η ευρωπαϊκή βοήθεια αποδείχθηκε ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών.

Περισσότεροι από 350 πυροσβέστες, 50 οχήματα και 12 αεροσκάφη έχουν επιστρατευτεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να συνδράμουν στην καταπολέμηση των πυρκαγιών στην Ελλάδα, αναφέρει με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρ. Twitter), ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μπάλας Ουζβάρι.

«Ενώ η καλοκαιρινή περίοδος φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της, οι πυρκαγιές συνεχίζουν να μαίνονται σε όλη την ήπειρο. Μία ντουζίνα αεροσκάφη, πάνω από 350 πυροσβέστες, πάνω από 50 οχήματα κινητοποιήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να βοηθήσουν στη μάχη με τις φλόγες σε όλη την Ελλάδα».

Εξάλλου, με ανάρτησή στο Χ, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας αναφέρει: «Τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα του rescEU από τη Γαλλία και δύο από την Ισπανία συμμετέχουν στις προσπάθειες αντιμετώπισης των πυρκαγιών στην Ελλάδα. Συνολικά, έχουμε κινητοποιήσει 12 αεροσκάφη που σταθμεύουν σε 7 κράτη μέλη. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση εναέριας πυρόσβεσης μέσω του rescEU μέχρι σήμερα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: