Πιθανή επέκταση ωραρίου κυκλοφορίας στις γιορτές – Μέχρι το τέλος της εβδομάδας τα νέα για το λιανεμπόριο

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι πιθανότητα να υπάρξει κάποια χαλάρωση ούτως ώστε να επιτραπούν οι μετακινήσεις πολιτών.

Ως το Σάββατο αναμένεται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις για το άνοιγμα των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, ανέφερε το μεσημέρι της Τετάρτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3.

Όπως εξήγησε, βάσει της σύσκεψης για τα επιδημιολογικά δεδομένα που έγινε νωρίτερα, υπάρχει πτώση στους δείκτες κρουσμάτων και νοσηλειών, αλλά όχι ικανοποιητική. Η βελτίωση είναι αργή και αυτό έχει καθυστερήσει το άνοιγμα των δραστηριοτήτων και ενδεχομένως να καθυστερήσει κι άλλο.

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως σε κάθε περίπτωση μέχρι τις 7 Ιανουαρίου δεν θα ανοίξουν, σχολεία, διασκέδαση ή χιονοδρομικά κέντρα, ενώ δε θα υπάρξει και δυνατότητα μετακίνησης από νομό σε νομό, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει εισήγηση για να διαφοροποιηθούν τα μέτρα σε περιφερειακό επίπεδο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι θα υπάρξει επέκταση του ωραρίου στην κυκλοφορία για να διευκολυνθούν τα καταστήματα του λιανεμπορίου. Εξετάζεται, επίσης, μια λύση στο ωράριο τις ημέρες των εορτών για να μετακινηθεί ο κόσμος. Υπενθύμισε ότι θα πρέπει οι εορτασμοί στα σπίτια να είναι μέχρι εννέα άτομα.

Σχετικά με την λειτουργία των εκκλησιών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι χθες έγινε μια καλή συζήτηση Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, προσθέτοντας ότι είμαστε κοντά στο να βρεθεί μια χρυσή τομή.

Ο εκπρόσωπος άφησε ανοικτό, επίσης, το ενδεχόμενο να χαλαρώσει η προληπτική καραντίνα των 10 ημερών που έχει τεθεί σε όσους Έλληνες έρχονται από το εξωτερικό για τις γιορτές στην Ελλάδα, από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, εξετάζεται το σενάριο να μπαίνουν σε καραντίνα για λιγότερες μέρες, με το σκεπτικό ότι εφόσον όσοι επιστρέφουν πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν αρνητικό για COVD 19 μοριακό τεστ, θα υπάρχει ήδη «φίλτρο».

Τέλος, έκανε γνωστό ότι εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο να αλλάξει το αφορολόγητο με τις αποδείξεις λόγω των δυσκολιών που υπάρχουν με τις συναλλαγές.