Placement για το 3% της Jumbο μέσω της Tanocerian Maritime 

Placement για το 3% της Jumbο μέσω της Tanocerian Maritime 
Τα έσοδα είναι περίπου 109 εκατ. ευρώ, όπως μεταδίδει το Bloomberg. 

Αυξήθηκε η διάθεση μετοχών μέσω placement της Jumbo, φτάνοντας τις 4 εκατ. μετοχές, ήτοι το 3% περίπου των μετοχών. Τα έσοδα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, είναι περίπου 109 εκατ. ευρώ. 

Τις 4 εκατομμύρια μετοχές, ήτοι στο 3%, αυξήθηκε η διάθεση μετοχών μέσω placement της Jumbo, μέσω της ελεγχόμενης εταιρείας Tanocerian, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Bloomberg.

H τιμή διάθεσης των μετοχών έχει στα 27,20 ευρώ μέσω Citigroup, όπερ σημαίνει discount 9,3% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 9 Μαΐου, και την «έτρεξε» η Citi.

Σημειώνεται ότι η κυπριακή Tanocerian Maritime, η οποία ελέγχεται πλήρως από τον Απόστολο Βακάκη, δραστηριοποιείται κυρίως στον χρηματοοικονομικό τομέα, ενώ διατηρεί συμμετοχές σε επενδυτικά χαρτοφυλάκια, όπως τα ακίνητα. Στην Jumbo 9,99% κατέχει η FMR LLC και 5,0514% η Capital Group Companies Inc.

H εν λόγω εξέλιξη σημειώθηκε στον απόηχο της ανακοίνωσης των ισχυρών αποτελεσμάτων που παρουσίασε η εταιρεία το 2023.

Υπενθυμίζεται πως το 2023, τα καθαρά κέρδη του Ομίλου, ανήλθαν σε 303,00 εκατ.€ καταγράφοντας αύξηση +21,88% σε σχέση με το 2022.

Η Διοίκηση θα προτείνει στη Γενική Συνέλευση των μετόχων, τη διανομή μερίσματος € 1,00 (μικτό) ανά μετοχή όπου αντιπροσωπεύει το περίπου το 45% των καθαρών κερδών του Ομίλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: