Πλαστικά Κρήτης: Αγόρασε έκταση για δημιουργία νέας μονάδας στην Κίνα

Την αγορά οικοπέδου με στόχο τη δημιουργία νέας παραγωγικής μονάδας στην Κίνα αλλά και την απορρόφηση δυο θυγατρικών στη Ρωσία ανακοίνωσε η Πλαστικά Κρήτης.

Η εταιρεία «Πλαστικά Κρήτης ΑΒΕΕ» ανακοίνωσε ότι, στην Κίνα, η ΑNHUI HITEC INDUSTRIES, νεοϊδρυθείσα κατά 100% θυγατρική της SHANGHAI HITEC PLASTICS, στην οποία η «Πλαστικά Κρήτης» ελέγχει το 71,67% του κεφαλαίου, προχώρησε στην αγορά οικοπέδου 46,6 στρεµµάτων στη βιοµηχανική περιοχή Hexian Jiangbei Wujiang New Area της επαρχίας Anhui, µε σκοπό τη δηµιουργία νέας παραγωγικής µονάδας που θα παράγει masterbatches (πρώτες ύλες για τη βιοµηχανία πλαστικών) και ειδικά φύλλα θερµοκηπίων.

Το κόστος της επένδυσης εκτιµάται στα 17,8 εκατοµµύρια ευρώ και η έναρξη λειτουργίας της νέας µονάδας τοποθετείται στο δεύτερο εξάµηνο του 2020.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη Ρωσία, ολοκληρώθηκε, στις 9 Ιανουαρίου 2019, η συγχώνευση δι’ απορροφήσεως των κατά 100% θυγατρικών εταιρειών GLOBAL COLORS LLC και MODERN PLANT LLC, µε σκοπό την εξοικονόµηση λειτουργικού κόστους.