Το PlayStation «ρίχνει» τα τείχη της Κίνας

Το PlayStation «ρίχνει» τα τείχη της Κίνας

Η Sony «ανοίγει» νέες δουλειές με μια αγορά που αριθμεί 500 εκατομμμύρια gamers.

Μια νέα τεράστια αγορά για την Microsoft και την Sony μόλις άνοιξε! Μετά την ανακοίνωση της πρώτης ότι τα νέα της Xbox One θα βρεθούν από τον προσεχή Σεπτέμβριο στα χέρια των Κινέζων καταναλωτών, ήρθε κι η ώρα του PlayStation να πάρει τη θέση που περίμενε εδώ και 14 χρόνια.

Ο ιαπωνικός κολοσσός ηλεκτρονικών ειδών υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας στην Κίνα για την κατασκευή και εμπορία της πασίγνωστης κονσόλας. H νέα συνεργασία θα πάρει την μορφή δύο κοινοπραξιών με την Shanghai Oriental Pearl, και θα δώσει στην Sony πρόσβαση σε 500 εκατομμύρια παίκτες ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην Κίνα.

Η Κίνα είχε επιβάλει απαγόρευση στις κονσόλες από το 2000, λόγω φόβων για τις επιπτώσεις στην πνευματική υγεία των νεαρών ανθρώπων. Όσοι ήθελαν να τις προμηθευτούν, μπορούσαν να το κάνουν μόνο παρανόμως από την Ευρώπη ή τις ΗΠΑ. Όσον αφορά τα Xbox και Wii, τα παιχνίδια τους ήταν «σπασμένα» κι εξαιρετικά φτηνά.

Τον Ιανουάριο όμως, οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα ανοίξουν την αγορά, επιτρέποντας σε ξένες εταιρίες να κατασκευάζουν και να πωλούν τα προϊόντα.

Διαβάστε ακόμη:

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι πωλήσεις του Playstation 4

Τα πιο πολυαναμενόμενα παιχνίδια για το Playstation 4

To Tetris τώρα και σε Xbox και Playstation