Πλέον μπορείτε να ανεβάζετε φωτογραφίες στο Instagram από τον υπολογιστή σας

Πλέον μπορείτε να ανεβάζετε φωτογραφίες στο Instagram από τον υπολογιστή σας

Το Instagram έκανε μια τεράστια αναβάθμιση στην mobile web έκδοσή του με σκοπό να αυξήσει ακόμα περισσότερο τους ενεργούς  χρήστες ανά τον κόσμο. 

Το Instagram θέλει να γίνει η κορυφαία εφαρμογή φωτογραφιών σε ολόκληρο τον κόσμο, ακόμη και αν οι χρήστες δεν μπορούν να το κατεβάσουν. Επιδιώκοντας τη διεθνή ανάπτυξη όπου τα δίκτυα είναι αργά και τα δεδομένα είναι ακριβά, το Instagram έδωσε στον ιστότοπό του μια τεράστια αναβάθμιση που προσθέτει τα βασικά χαρακτηριστικά της κύριας εφαρμογής, όπως η κοινή χρήση φωτογραφιών σε μια “ελαφριά έκδοση” για τον browser του smartphone σας.
Μπορείτε πλέον να δημοσιεύσετε φωτογραφίες από την ιστοσελίδα του Instagram όταν σερφάρετε από το κινητό.

Μέχρι τώρα, οι χρήστες μπορούσαν μόνο να περιηγούνται, να κάνουν like, να ακολουθούν, να αναζητούν και να βλέπουν τις ειδοποιήσεις τους όταν έμπαιναν στο instagram.com από τον browser τους.

 

Ωστόσο, από τον Μάρτιο το Instagram άρχισε να προσθέτει την επιλογή της κοινής χρήση από τον ιστότοπο του, όταν εισέρχεται κανείς σε αυτόν από κινητά, λανσάροντας την επιλογή “sharing”.  Τα χαρακτηριστικά που λείπουν είναι οι δυνατότητες μεταφορτώσεις βίντεο, τα φίλτρα, τα stories και τα άμεσα μηνύματα.

Έτσι, το mobile web ξεκίνησε να αναπτύσσεται στο πλαίσιο της  παγκόσμιας στρατηγικής του Instagram που έχει ως στόχο την προσβασιμότητα του  80% των χρηστών του εκτός των ΗΠΑ.

 

Άλλες ενημερώσεις υπό αυτήν τη λογική περιλαμβάνουν την εγγραφή από διαδίκτυο, μια καλύτερη ροή κατά την σύνδεση των χρήστες Android με χαμηλές προδιαγραφές και την πρόσφατη προσθήκη λειτουργιών εκτός σύνδεσης.

Αυτά βοήθησαν το Instagram στο να έχει φτάσει τους 700 εκατομμυρία ενεργούς χρήστες. Μάλιστα, σε μόλις τέσσερις μήνες, πρόσθεσε τα τελευταία 100 εκατομμύρια.

Πολλοί χρήστες στον αναπτυσσόμενο κόσμο ενδέχεται να μην έχουν αρκετά γρήγορο δίκτυο για να κατεβάσουν εύκολα το Ιnstagram ενώ τα τηλέφωνά τους δεν έχουν πάντα αρκετό χώρο αποθήκευσης για να φιλοξενούν την εφαρμογή χωρίς να θυσιάζουν άλλες εφαρμογές ή περιεχόμενο. Τέλος, το κόστος της λήψης της εφαρμογής μπορεί να είναι απαγορευτικό.

Με την επέκταση της έκδοσης για κινητό μέσω της σύνδεσης από το web , οι χρήστες μπορούν να παραβλέψουν το χρόνο αναμονής της λήψης εφαρμογών, το κόστος δεδομένων και τις ανάγκες αποθήκευσης, ενώ παράλληλα αποκτούν τις βασικές λειτουργίες. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν τελικά το Instagram κινείται προς το λανσάρισμα μιας πλήρους προσβάσιμης εφαρμογής από τον browser, όπως είναι αυτή του Facebook.