Πλέον μπορείτε να επισκεφθείτε την… Κιβωτό του Νώε

Πλέον μπορείτε να επισκεφθείτε την… Κιβωτό του Νώε

Το Ark Encounter είναι ένα από τα θεματικά πάρκα που έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα και έχουν ανοίξει τα τελευταία χρόνια.

Υποτίθεται ότι έρχονταν ανά δυάδες, ή μάλλον, συνωστισμένοι σε βανάκια και τουριστικά λεωφορεία, αλλά οι τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφτούν την πραγματικού μεγέθους Κιβωτό του Νώε που βρίσκεται στο Κεντάκι, μάλλον δεν φαίνονται τόσο πρόθυμοι να το δουν από κοντά.

Το Ark Encounter έχει πουλήσει λίγο πάνω από 860.000 εισιτήρια την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Courier Journal, η οποία απέκτησε πρόσβαση στα νούμερα μετά από το αίτημα Freedom of Information. Αυτό είναι μόνο το ένα τρίτο των υπέρογκων εκτιμήσεων που έκαναν οι υπεύθυνοι του πάρκου, όταν αυτό άνοιξε το 2016. Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι του πάρκου εκτίμησαν αρχικά ότι η Κιβωτός θα συγκέντρωνε μεταξύ 1,4 εκατομμυρίου και 2,4 εκατομμυρίων επισκεπτών ανά χρόνο.

Οι υπεύθυνοι του Ark Encounter ανέφεραν ότι οι αριθμοί είναι ακριβείς, αλλά δεν αντικατοπτρίζουν το συνολικό αριθμό των επισκεπτών, καθώς για παράδειγμα, παιδιά κάτω των πέντε ετών έχουν δωρεάν είσοδο. Βέβαια, αρνήθηκαν να διευκρινίσουν το πραγματικό νούμερο.

Το να περιπλανιέσαι στην Κιβωτό δεν είναι φθηνό. Τα εισιτήρια ενηλίκων κυμαίνονται μεταξύ 48 και 70 δολαρίων, ενώ ένα ετήσιο πάσο στοιχίζει 100 δολάρια. Το αξιοθέατο έχει επίσης ζωολογικό κήπο και ένα αξιοθέατο με την ονομασία «Μουσείο του Δημιουργού» έκτασης 75.000 τμ, το οποίο «ζωντανεύει τις σελίδες της Βίβλου», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του. Είναι ανοιχτό όλη τη χρονιά, με εξαίρεση τις Ευχαριστίες, την παραμονή Χριστουγέννων και ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Το Ark Encounter είναι ένα από τα θεματικά πάρκα που έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα και έχουν ανοίξει τα τελευταία χρόνια. Η Γαλλία έχει ένα θεματικό πάρκο κρασιού, για παράδειγμα. Υπάρχει ένα σκανδιναβικό θεματικό πάρκο στη Δανία. Και στην Ιταλία πέρυσι άνοιξε την «Ντίσνεϋλαντ της Μακαρονάδας».

Φωτογραφίες: Ark Encounter