Πλέον θα παραλαμβάνετε την πίτσα σας με…drone!

Πλέον θα παραλαμβάνετε την πίτσα σας με…drone!

Ποια εταιρεία σχεδιάζει να στέλνει τις παραγγελίες της μέσω drones. Δείτε σε ποια χώρα θα γίνει η πρώτη απόπειρα.

Mερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες, όπως η Amazon και η Google έχουν ξεκινήσει να παραδίδουν τα προϊόντα τους με drones. Την ιδέα αυτή σκέπτεται να υιοθετήσει και μια αλυσίδα πίτσας.

Την Πέπμτη, η Domino’s Pizza Enterprises πραγματοποίησε μια επίδειξη παράδοσης πίτσας με drone στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, καθώς όπως σημείωσε έχει στόχο να γίνει η πρώτη εταιρεία που θα παραδίδει φαγητά μέσω μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

«Η χρήση των drones θα είναι το επόμενο στάδιο επέκτασης της εταιρείας στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης , δίνοντάς μας την ευκαιρία να υιοθετήσουμε νέες τεχνολογίες στην επιχείρηση», δήλωσε ο CEO της Domino’s Group, Don Meij.

Σημειώνεται ότι η αλυσίδα πίτσας συνεργάζεται με την εταιρεία παροχής μη επανδρωμένων αεροσκαφών Flirtey προκειμένου να υλοποιήσει το εγχείρημα αυτό, ενώ αναμένεται να πραγματοποιήσει τις πρώτες της παραγγελίες μέσω drones σε διάφορα σημεία της Νέας Ζηλανδίας εντός του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με τη Domino’s, η επιλογή της Νέας Ζηλανδίας δεν ήταν τυχαία, καθώς είναι μια χώρα η οποία επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αξιοποιούν τα drones για εμπορικές χρήσεις.

Η επένδυση της Domino’s στην τεχνολογία φέρνει την εταιρεία πιο κοντά στην επιτυχία, ενώ τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει καταφέρει να ξεδιπλώσει καινοτόμους τρόπους παράδοσης προϊόντων της. Ένας από αυτούς είναι και η δυνατότητα των πελατών να παραγγέλνουν μέσω emojis και Apple Watch.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Μάρτιο, έδειξε ότι το ήμισυ των παραγγελιών στα καταστήματα Domino’s των ΗΠΑ γίνεται πλέον ψηφιακά.