Πλημμύρες στα Βόρεια Προάστια από την ισχυρή νεροποντή (βίντεο)

Πλημμύρες στα Βόρεια Προάστια από την ισχυρή νεροποντή (βίντεο)
Αυτοκίνητα έχουν υποστεί ζημιές μετά την ξαφνική νεροποντή που έπληξε τα βόρεια προάστια και ειδικότερα το Μαρούσι και η Κηφισιά, Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τις δύο συγκεκριμένες περιοχές, καθώς και από Βριλήσσια, Μελίσσια και Πεντέλη, έχουν γίνει έως αυτή την ώρα περισσότερες από 140 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Έκλεισαν οι δρόμοι σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία. Βούλιαξαν αυτοκίνητα μέσα στη λάσπη.

 

Ξεπέρασαν τις 200 οι κλήσεις στην Πυροσβεστική, από περιοχές των βορείων προαστίων, για παροχή βοήθειας σε πολίτες και αντλήσεις υδάτων, λόγω της σημερινής νεροποντής. Σημειώνεται ότι πριν από λίγο αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε δρόμους του Αμαρουσίου που είχαν κλείσει, καθώς και στη γέφυρα Ερυμάνθου στην Κηφισιά και τον παράδρομο της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος», στη Νέα Ερυθραία.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα έχουν προκληθεί σε Μαρούσι, όπου πλημμύρισε υπαίθριο πάρκινγκ, και Κηφισιά, ενώ μικροπροβλήματα υπήρξαν και σε Βριλήσσια, Μελίσσια και Πεντέλη.

Εκληση για Βοηθεια στο Μαρούσι τωρα !!!!

A post shared by Eleana Papacharalambous (@papelle.gr) on

1/6
Αυτοκίνητα έχουν υποστεί ζημιές μετά την ξαφνική νεροποντή που έπληξε τα βόρεια προάστια και ειδικότερα το Μαρούσι και η Κηφισιά.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της Πέμπτης 26/07/2018 έντονη αστάθεια αναμένεται να επικρατήσει στη χώρα το διήμερο Πέμπτη 26/07 – Παρασκευή 27/07.

Πιο αναλυτικά:

Την Πέμπτη 26/07 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου, στα ορεινά της Κρήτης, και πιθανόν στην Κυκλάδες και σε νησιωτικά τμήμα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και ενδέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Περισσότερα και εντονότερα φαινόμενα περιμένουμε κυρίως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας και ιδιαίτερα στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, καθώς επίσης ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης.