Πλήρης ενημέρωση της Ευρώπης για τις επόμενες κινήσεις στα ελληνικά σύνορα

Πλήρης ενημέρωση της Ευρώπης για τις επόμενες κινήσεις στα ελληνικά σύνορα
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης (δεν εικονίζεται) κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της αξιολόγησης και του προγραμματισμού του κυβερνητικού έργου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε έναν κύκλο επαφών με Γαλλία, Γερμανία και Βρυξέλλες.

Σε ενημέρωση ευρωπαίων ηγετών αναφορικά με τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η Ελλάδα για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων της, προχώρησε ο πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες με την ‘Ανγκελα Μέρκελ, τον Σαρλ Μισέλ και τον Εμμανουέλ Μακρόν.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την καγκελάριο της Γερμανίας, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον πρόεδρο της Γαλλίας για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η Ελλάδα για τη φύλαξη των συνόρων της μετά τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων ότι δεν θα μπορούν πλέον να αποτρέπουν τους πρόσφυγες από το να έρχονται παρανόμως στην Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε επίσης αναλυτικά τους συνομιλητές του για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Προσφυγικό μετά τις συγκρούσεις στο Ιντλίμπ και αντήλλαξαν απόψεις για τις δυνατότητες αντίδρασης που υπάρχουν.

Ο πρωθυπουργός σε συνέχεια των τηλεφωνικών επικοινωνιών του, μίλησε απόψε με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.