Πληροφορίες ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν θα υπογράψει τις αλλαγές στη δικαιοσύνη

Πληροφορίες ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν θα υπογράψει τις αλλαγές στη δικαιοσύνη
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Tη Δευτέρα λήγει η θητεία της ηγεσίας της Δικαιοσύνης για την οποία έγινε μεγάλος ντόρος το προηγούμενο διάστημα.

Το ζήτημα των αλλαγών στη δικαιοσύνη αποτελεί πλέον προσωπική ευθύνη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος από τη Δευτέρα θα είναι το πρόσωπο της επικαιρότητας, καθώς όλοι θα περιμένουν να δουν τι θα πράξει.

Σε περίπτωση που υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για τις αλλαγές στην ηγεσία (τοποθέτηση νέου προέδρου και νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου), θα βρει απέναντί του σύσσωμη την αντιπολίτευση. Αν δεν υπογράψει, θα βγει απέναντί του την κυβέρνηση που εισηγήθηκε τις αλλαγές βάσει του δικαιώματος που έχει να τις κάνει.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πιο πιθανό σενάριο είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προκειμένου να μη ρίξει λάδι στη φωτιά, να μην κάνει τίποτε την επόμενη εβδομάδα και να πράξει, ό,τι κι αν είναι αυτό, τη μεθεπόμενη εβδομάδα όταν θα έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των εκλογών.

Η εκτίμηση, πάντως, όπως εκφράζεται μέσω διαρροών και φημών, είναι πως ο κ. Παυλόπουλος δεν θα υπογράψει τις αλλαγές. Σε κάθε περίπτωση, η οποιαδήποτε απόφαση πάρει, ακόμα και μετά την 7η Ιουλίου, αναμένεται να πυροδοτήσει κόντρα στο νέο πολιτικό σκηνικό που θα έχει προκύψει από τις κάλπες.