Πληρωμές σε Bitcoin δέχεται πλέον η αεροπορική Emirates Airlines  

Πληρωμές σε Bitcoin δέχεται πλέον η αεροπορική Emirates Airlines  
epa08112526 An Emirates Airlines Airbus A380 takes off from Dubai International Airport, Dubai, UAE, 30 December 2019 (issued 08 January 2020). Emirates airlines and flydubai cancelled flights to Baghdad on 08 January 2020 due to escalating tensions over armed conflict between the USA and Iran after Iranian forces launched missiles to attack two bases housing the US forces in Iraq. EPA/ALI HAIDER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σύμφωνα με την Emirates, η χρήση των NFTs  θα μπορούσε να επιταχύνει την ανάκαμψη της εταιρείας...

Την προσθήκη του Bitcoin ως μέσου πληρωμής ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία Emirates με έδρα το Ντουμπάι, καθώς και το ενδιαφέρον της για το blockchain, τα NFT και το metaverse.

Ο Chief Operating Officer της Emirates, Ahmed Al-Redha,  δήλωσε ότι η εταιρεία έχει δεσμευτεί για ταχύτερη και ευέλικτη αλληλεπίδραση με τους πελάτες, επομένως είναι έτοιμη να εισαγάγει τις πλέον καινοτόμες τεχνολογίες στις επιχειρηματικές της διαδικασίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, η αεροπορική θα αρχίσει να αποδέχεται το Bitcoin ως μέσο πληρωμής, ενώ διερευνά τη δυνατότητα χρήσης blockchain για την παρακολούθηση δεδομένων αεροσκαφών και την ταχύτερη ανταλλαγή πληροφοριών.

Σύμφωνα με την Emirates, η χρήση των NFTs  θα μπορούσε να επιταχύνει την ανάκαμψη της εταιρείας μετά το χτύπημα της Covid, δεδομένου ότι πολλές γνωστές εταιρείες λανσάρουν τα δικά τους NFT για να αυξήσουν την αφοσίωση των πελατών.

«Το NFT και το metaverse πρέπει να υιοθετήσουν διαφορετικές προσεγγίσεις. Με τη βοήθειά τους, είναι δυνατό να μεταμορφωθούν όλες οι εσωτερικές διαδικασίες, είτε πρόκειται για εργασία, εκπαίδευση, πωλήσεις στον ιστότοπο ή επικοινωνία με τους χρήστες, κάνοντας την αλληλεπίδραση μαζί τους πιο διαδραστική», εκτιμά ο COO της αεροπορικής εταιρείας.