Πλησιάζουν τους 8.000 οι νεκροί από την εξάπλωση της επιδημίας Έμπολα

Πλησιάζουν τους 8.000 οι νεκροί από την εξάπλωση της επιδημίας Έμπολα

Περισσότερα από είκοσι χιλιάδες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του φονικού ιού στις χώρες της Δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί περισσότερο.

Οι νεκροί από την εξάπλωση της επιδημίας του ιού Έμπολα έχουν φτάσει τους 7.842 ανθρώπους σε σύνολο 20.081 κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γουινέα, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Μόνο στη Σιέρα Λεόνε, μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου είχαν αναφερθεί 9.409 κρούσματα και 2.732 νεκροί. Στη Λιβερία, τη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, παρατηρείται μια επιβράδυνση του ρυθμού μετάδοσης του ιού τις τελευταίες εβδομάδες. Μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων, στις 24 Δεκεμβρίου, είχαν αναφερθεί 7.977 κρούσματα και 3.413 νεκροί. Στη Γουινέα, απ’ όπου φέρεται ότι ξεκίνησε η επιδημία πριν από περίπου έναν χρόνο, έχουν επιβεβαιωθεί 2.695 κρούσματα και πάνω από τους μισούς ασθενείς (1.697) πέθαναν.

Εκτός των τριών αφρικανικών χωρών, από τις 6 Δεκεμβρίου δεν έχει αναφερθεί κανένα θετικό κρούσμα σε καμία άλλη χώρα.

Ο Έμπολα, ένας από τους πιο επικίνδυνους ιούς για τον άνθρωπο, έχει προσβάλει επίσης μεγάλο αριθμό γιατρών και νοσηλευτών: μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου είχαν αναφερθεί 666 κρούσματα σε όλες τις χώρες, τα 366 από τα οποία ήταν θανατηφόρα.