«Ποδαρικό» της Lyft στην Wall Street σε μια χρονιά που αναμένεται ιστορική

«Ποδαρικό» της Lyft στην Wall Street σε μια χρονιά που αναμένεται ιστορική
Η IPO της τεχνολογικής startup που συγκέντρωσε 2,34 δισ. δολάρια ήταν το πρώτο τεστ μιας σειράς από σημαντικές εξελίξεις.

Η αρχική δημόσια προσφορά (IPO) της εταιρείας Lyft Πέμπτη στην Wall Street στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, και προετοίμασε το έδαφος για μια χρονιά η οποία αναμένεται να σπάσει πολλά ρεκόρ.

Το αντίπαλον δέος της Uber εισήλθε στον δείκτη Nasdaq κάνοντας την αρχή για μια σειρά από τεχνολογικές IPOs που αναμένονται μέσα στο 2019, αντλώντας το ποσό των 2,34 δισ. δολαρίων, τιμολογώντας 72 δολάρια την κάθε μετοχή.

Σύμφωνα με αναλυτές της αμερικανικής χρηματαγοράς, η είσοδος της Lyft στο χρηματιστήριο αποτελεί το πρώτο δυνατό τεστ των επενδυτών ενόψει της συναρπαστικής συνέχειας μέσα στη χρονιά, με τους χρηματιστές να έχουν στη λίστα τους μια σειρά από πολύ πιο ισχυρές εταιρείες.

Καταρχάς, η Pinterest κατέθεσε στις 22 Μαρτίου τα απαραίτητα έγγραφα στις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για τη δική της δημόσια εγγραφή εντός του Απριλίου, ενώ την ίδιο μήνα οι επενδυτές αναμένουν την IPO της Uber, η οποία ίσως ξεπεράσει ακόμη και τα 120 δισ. δολάρια. Ένα ποσό το οποίο μπορεί να τη βάλει στο πάνθεον των ακριβότερων στην ιστορία της Wall Street.

Αυτό το οποίο ενθουσιάζει περισσότερο τους επενδυτές των τεχνολογικών εταιρειών, εκ των οποίων οι περισσότερες δεν παράγουν κέρδη, είναι η αύξηση των εσόδων. Για παράδειγμα, τα έσοδα της Lyft μέσα στο 2018 διπλασιάστηκαν φτάνοντας τα 2,2 δισ. δολάρια, παρότι στο τέλος του έτους κατέγραψε ζημίες 911 εκατ. δολαρίων – περισσότερες από το 2017.

«Πολλές από αυτές τις startups αποφασίζουν στα πρώτα τους χρόνια να επικεντρωθούν αποκλειστικά στην επιθετική τους ανάπτυξη», τονίζει ο αναλυτής της Deloitte, Barrett Daniels.