«Ποδαρικό» τον Μάρτιο για το εκπτωτικό κέντρο One Salonica

«Ποδαρικό» τον Μάρτιο για το εκπτωτικό κέντρο One Salonica

Ένα mall με χαρακτηριστικά outlet στις υπηρεσίες των Σαλονικιών.

Μπορεί η υλοποίηση της κατασκευής μετρό στη Θεσσαλονίκη να ναυάγησε, αφού πριν από λίγες εβδομάδες η κοινοπραξία ΑΕΓΕΚ – Impregilo – Ansaldo – Seli – Ansaldobreda, έπειτα από ομόφωνη απόφαση των μετόχων της, ζήτησε τη διάλυση της σύμβασης κατασκευής του Μετρό στην Πόλη του Βορρά, ωστόσο το χάπι των Θεσσαλονικιών φαίνεται πως θα «χρυσωθεί» με την λειτουργία του εκπτωτικού κέντρου One Salonica.

Το κέντρο που θα αποτελέσει μια μικρή εμπορική «όαση» για εκείνους που διακατέχονται μεν από καταναλωτική μανία, αλλά που την ίδια στιγμή θέλουν να είναι στη μόδα, ψωνίζοντας προϊόντα σε προσιτές τιμές, αναμένεται να υποδεχτεί τους πελάτες του τον προσεχή Μάρτιο.
Οι εργασίες ριζικής ανακαίνισης και αναβάθμισης του κτηριακού συγκροτήματος που έχει συνολική εκμισθώσιμη επιφάνεια 29.300 τ.μ. και που θα λειτουργήσει στη θέση του παλιού City Gate, προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Όπως όλα δείχνουν, τα πράγματα βρίσκονται στην τελική ευθεία αφού μέχρι στιγμής έχει διατεθεί το 90% του προς εμπορική χρήση χώρου και δεν είναι λίγα τα brands, πολυεθνικά και εγχώρια, που έχουν κατοχυρώσει την παρουσία τους σε ένα mall που αναμένεται ότι θα δώσει μια ανάσα τόσο στις πωλήσεις των εταιρειών που δραστηριοποιούνται, κυρίως, στον χώρο της ένδυσης- υπόδησης όσο και στους καταναλωτές που αναζητούν ευκαιρίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως πίσω από την εν λόγω επένδυση βρίσκεται η Generic Engineering Technologies, εταιρεία με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η οποία έχει διατηρήσει και τα μισθωτικά δικαιώματα του 2ου και τελευταίου ορόφου, όπου θα δημιουργηθεί το food court και θα λειτουργήσουν οι κινηματογράφοι Village του ομίλου Demco, συμφερόντων Δημήτρη Κοντομηνά.

Διευκρινίζεται δε πως η υλοποίηση του project δεν θα μπορούσε να καταστεί εφικτή χωρίς την συνεργασία τεσσάρων επιχειρηματικών ομίλων που κατέχουν σημαντικό μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ο όμιλος Φάις, τα NotosCom, η Mαρινόπουλος και η GET. Σε ότι αφορά τη διαχείριση του One Salonica επικεφαλής έχει τεθεί ο όμιλος Φάις, ο οποίος διαχειρίζεται τα σήματα αθλητικών ειδών Puma, Αdidas και Reebok, τα προϊόντα των οποίων θα βρίσκονται προς πώληση μέσα στο εκπτωτικό εμπορικό που πάει να συναγωνιστεί το McArthurGlen Outlet , το πρώτο εκπτωτικό χωριό στην Ελλάδα συνολικής έκτασης 21.000 τετραγωνικών μέτρων.

Επιπρόσθετα, ο όμιλος Φάις, έχει αναλάβει master franchisee της ισπανικής Mango και πρόκειται να δημιουργήσει ένα mega store των Mango, στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πρώτο εξάμηνο του 2015, με το business plan του να στηρίζεται στη δημιουργία δέκα νέων καταστημάτων στη διετία 2015- 2016.