Ποια είναι τα προϊόντα που θα έχουν τις περισσότερες online πωλήσεις μέχρι το 2027;

Ποια είναι τα προϊόντα που θα έχουν τις περισσότερες online πωλήσεις μέχρι το 2027;
Online shopping. (Photo by IGOR STEVANOVIC / SCIENCE PHOTO / IST / Science Photo Library via AFP) Photo: AFP
Περίπου κάθε τέταρτη οικιακή συσκευή αγοράζεται ήδη online και το μερίδιο αυτό αναμένεται να αυξηθεί στο 34% έως το 2027.

Τα προϊόντα που παραδοσιακά συνδέονται με το ηλεκτρονικό εμπόριο εξακολουθούν να συγκαταλέγονται μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων τμημάτων στις παγκόσμιες ηλεκτρονικές πωλήσεις, αλλά και άλλες κατηγορίες προϊόντων μετακινούνται στο διαδίκτυο με ταχείς ρυθμούς.

Σύμφωνα με στοιχεία του statista.cm, οι διαδικτυακές πωλήσεις ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης και ενδυμάτων εξακολουθούσαν να αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς ως ποσοστό των συνολικών πωλήσεων, ενώ το υλικό και τα έπιπλα – συμπεριλαμβανομένων των βολικών παραδόσεών τους – έχουν επίσης καθιερωθεί ως αγαθά που πωλούνται διαδικτυακά.

Περίπου κάθε τέταρτη οικιακή συσκευή αγοράζεται επίσης ήδη online σύμφωνα με τα στοιχεία και το μερίδιο αυτό αναμένεται να αυξηθεί στο 34% έως το 2027.

Τα είδη πολυτελείας, τα οποία επί του παρόντος έχουν μερίδιο διαδικτυακών πωλήσεων μόνο σε χαμηλά διψήφια ποσοστά, προβλέπεται να παρουσιάσουν κάποια από τις ταχύτερες αυξήσεις μέχρι το 2027. Η ομορφιά και η προσωπική φροντίδα, επίσης μια νεότερη αγορά για το ηλεκτρονικό εμπόριο, αναμένεται να αυξήσει τις διαδικτυακές πωλήσεις κατά ένα τέταρτο.

Τα τρόφιμα – ενδεχομένως το τελευταίο σύνορο για το ηλεκτρονικό εμπόριο – έχουν ακόμη πολύ δρόμο μπροστά τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Ενώ ορισμένες χώρες ξοδεύουν ήδη ένα στα πέντε δολάρια του προϋπολογισμού τους για ψώνια μέσω διαδικτύου, το παγκόσμιο μερίδιο των πωλήσεων τροφίμων μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου προβλέπεται να ανέλθει μόλις στο 6% των παγκόσμιων πωλήσεων τροφίμων το 2027.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: statista.com