Ποιες εφαρμογές παραγωγικότητας χρησιμοποιήσαμε περισσότερο φέτος στο Fortune Greece

Ποιες εφαρμογές παραγωγικότητας χρησιμοποιήσαμε περισσότερο φέτος στο Fortune Greece
Μέλη της ομάδας του Fortune Greece λένε ποια εφαρμογή τους έκανε το 2022 πιο παραγωγικούς, και γιατί.

Αναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager Fortune Greece

Messenger (iOS, Android)

Το εγκαινιάσαμε ως Fortune team πριν την πανδημία. Στην πορεία πειραματιστήκαμε με ένα σωρό εφαρμογές. Το Messenger αποδείχτηκε για μένα, το απόλυτο «εργαλείο» και η πιο άμεση  και 24/7 on line εφαρμογή για την στενή ομάδα της δουλειάς. Τηλέφωνα, calls, texts, από το σπίτι, το αυτοκίνητο, στις διακοπές, από την παραλία, το βουνό,  τα ταξίδια εκτός Ελλάδας, ακόμη κι όταν το δίκτυο κινητής μας πρόδιδε, το messenger ήταν εκεί! Μας έσωζε πολύτιμο χρόνο και προσωπικά με κράτησε σε διαρκή επαφή με τους πολύτιμους συνεργάτες μου. Το Messenger έχει «καταγράψει» επιτυχίες, αγωνίες, συμφωνίες, γνώμες, πληροφορία. Προώθησε σε χρόνο dt κείμενα copy – paste, emails, φωτογραφίες, links και με το πάτημα της κάμερας ή του τηλεφώνου κάναμε κυριολεκτικά χιλιάδες calls με τη ρόμπα, με τη φόρμα, από το κομμωτήριο, το γυμναστήριο, το γραφείο, τη κουζίνα, το κρεβάτι. Είναι, επιπλέον,  το απόλυτο «ημερολόγιο» του 2022, αποτελώντας κρίσιμο «ιστορικό αρχείο» και σημείο αναφοράς.

Βασίλης Σαμούρκας, Deputy Editor in Chief

Feeder (iOS, Android)

Όταν πριν μερικά χρόνια η Google «σκότωσε» το RSS Feed, η αναζήτηση αξιόπιστων news aggregators έτεινε να μετατραπεί σε μια ετήσια «ιεροτελεστία». Από την αρχή του 2022 στράφηκα αρχικά σε περιβάλλον Windows κι έπειτα και σε Android στο Feeder. Πρόκειται για μια πολύ απλή και εξαιρετικά χρήσιμη εφαρμογή που συγκεντρώνει τα RSS feeds από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά sites στον κόσμο (δυστυχώς όχι πολλά ελληνικά) και μέσω του RSS Feed φέρνει στην οθόνη μου όλη τη ροή άρθρων σε πραγματικό χρόνο. Εξαιρετικά χρήσιμο για να συγκεντρώνεις ειδήσεις που ενδιαφέρουν όλη τη συντακτική ομάδα του Fortune Greece μόνο μετά από ελάχιστα κλικς.

Μαρία Ακριβού, Senior Editor

WhatsApp (iOS, Android)

Η εφαρμογή που χρησιμοποίησα για πρώτη φορά φέτος με ιδιαίτερη συχνότητα και ήταν αποτελεσματική ήταν το WhatsApp, αφενός για την άμεση επικοινωνία που προσφέρει αφετέρου για το γεγονός ότι όταν ήθελα να αποστείλω ή να λάβω φωτογραφικό υλικό σε υψηλή ανάλυση εξυπηρετούσε πάρα πολύ. Από το να γράφω μακροσκελή e-mail ήταν ένας γρήγορος τρόπος για να κάνω πιο εύκολη την δουλειά μου και μάλιστα από το κινητό μου, ενώ βρίσκομαι εν κινήσει ή εκτός γραφείου.

Ντόρα Σαμούρκα, Editor

Google Calendar (iOS, Android)

Διαθέσιμο σε iOS και Android, το Google Calendar είναι η απόλυτη εφαρμογή για μένα. Όχι μόνο προγραμματίζω όλα αυτά που θέλω να κάνω εύκολα και γρήγορα, αλλά έχω τη δυνατότητα να κάνω καλύτερη διαχείριση του χρόνου μου. Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή μπορώ να προγραμματίσω online meetings με τους συναδέλφους, εργασίες, προθεσμίες, μεμονωμένες συναντήσεις, υπενθυμίσεις και προσωπικά ραντεβού, μέχρι οτιδήποτε άλλο θελήσω. Με την ομάδα του Fortune χρησιμοποιούμε τη συγκεκριμένη εφαρμογή εδώ και χρόνια, γεγονός που μας βοηθά όλους να έχουμε πρόσβαση άμεσα και εύκολα σε όλα τα tasks. Προσωπικά, αυτό το εργαλείο με κάνει να καταλαβαίνω πού ξοδεύω πραγματικά τον χρόνο μου, επιτρέποντάς μου να κάνω αλλαγές για να εστιάσω σε δραστηριότητες που θα με κάνουν να φτάνω τους στόχους μου.

Ιωάννα Θωμά, Editor

Pomodoro (iOS, Android)

Χρησιμοποιώ την τεχνική παραγωγικότητας Pomodoro για περισσότερο από μια πενταετία, καθώς είναι το βασικό εργαλείο που χρησιμοποιώ κάθε φορά που πρέπει να προλάβω μια προθεσμία ή θέλω απλώς να ολοκληρώσω μια δουλειά χωρίς να κουράζομαι.

Το FocusList είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές Pomodoro που έχω δοκιμάσει και είναι διαθέσιμη σε όλα τα προϊόντα με λογισμικό iOS. Ουσιαστικά ρυθμίζετε ένα χρονοδιακόπτη για 25 λεπτά, δουλεύετε μέχρι να τελειώσει η μέτρηση και μετά κάνετε ένα διάλειμμα 5 λεπτών. Η όλη διαδικασία επαναλαμβάνεται άλλες τρεις φορές και έπειτα κάνετε ένα διάλειμμα 15 έως 30 λεπτών, ανάλογα με το πώς αισθάνεστε. Αυτός είναι ένας πλήρης κύκλος Pomodoro.

Τέτα Μάη, Chief Revenue Officer

LinkedIn (iOS, Android)

Όλα τα breaking news, τα μεγάλα γεγονότα που επηρέασαν τους οργανισμούς και πλούσιο περιεχόμενο από διεθνείς content providers που ακολουθώ, καταγράφηκαν στο timeline μου. Το LinkedIn είναι ένα επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο που σε συνδέει με άλλους επαγγελματίες και το επιχειρηματικό περιβάλλον γενικώς. Με βοήθησε να έχω πρόσβαση σε σημαντικές δράσεις και δραστηριότητες των Fortune partners & communities, να κρατώ track record του ανταγωνισμού μου, να παρακολουθώ μετακινήσεις στελεχών, να μοιράζομαι με τους followers μου τα νέα του Fortune Greece και να ενημερώνομαι για τις τάσεις και τις προκλήσεις της επιχειρηματικότητας διεθνώς. Εν ολίγοις, με το Linkedin εξελίσσομαι σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο και παραμένω updated με την παγκόσμια επιχειρηματική σκηνή.

Τάνια Σουγιουλτζή, Project Manager

Adobe Scan (iOS, Android)

Απλή εφαρμογή και φοβερά χρήσιμη όταν θέλεις να σκανάρεις κάτι και να το στείλεις γρήγορα! Μπορούν να σκαναριστούν και μπουν απευθείας σε ένα αρχείο pdf πολλές σελίδες μαζί (πχ συμφωνητικό). Προσωπικά με έχει βοηθήσει πολύ καθώς τα τελευταία χρόνια τα περισσότερα αρχεία στέλνονται ηλεκτρονικά και όχι τόσο ως hard copies.

Σοφία Παπαστάθη, Digital Advertising Manager

Telegram (iOS, Android)

Είναι μια εφαρμογή -μετά το messenger- που ξεκίνησα να χρησιμοποιώ προ 2ετίας για εταιρικές και φιλικές επικοινωνίες. Για ένα διάστημα είχε γίνει η καθημερινή επικοινωνία του sales fortune team!  Γιατί.. η super ομάδα μας ξεκινά με γραπτά μηνύματα, με καλημέρες, καρδούλες και φιλάκια (emoji)… και συνεχίζει με την στρατηγική πωλήσεων και την ημερήσια οργάνωση γραφείου!

Ηρακλής Οικονόμου, Translator

Candy Crush (iOS, Android)

Εφαρμογή παιχνιδιού όπου κερδίζεις πόντους και περνάς στάδια ταιριάζοντας, σε ευθεία γραμμή, κάθετα ή οριζόντια, τρεις ή περισσότερες καραμέλες. Ας είμαστε ειλικρινείς – δεν είναι το πιο συναρπαστικό παιχνίδι, ούτε και απαιτεί καμιά ιδιαίτερη ευφυΐα ή εφευρετικότητα εφόσον το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται εν πολλοίς από τις ορέξεις ενός αλγόριθμου. Αλλά το να παίζω candy crush στο κινητό της φίλης μου έχει εξελιχθεί σε περισπασμό που είναι όχι μόνο ευχάριστος, αλλά και χρήσιμος για την παραγωγικότητά μου. Πώς; Καταρχάς, με βοηθάει να ξεσκάω στα διαλείμματά μου, φεύγοντας για λίγο από την επαναλαμβανόμενη, λεπτομερή, και υψηλής ακρίβειας εργασία μιας μετάφρασης ή μιας απομαγνητοφώνησης. Επιπλέον, η ενασχόληση με ένα τέτοιο παιχνίδι είναι κατεξοχήν αντι-παραγωγική, γεγονός που επιδρά θετικά στην ψυχολογία μου και κατά συνέπεια και στην παραγωγικότητά μου. Ζούμε σε μια εποχή εξύμνησης της αυτοβελτίωσης και της αποδοτικότητας που εν τέλει, το μόνο που πετυχαίνει είναι να υποσκάπτει την ψυχολογία των ανθρώπων, δημιουργώντας συνθήκες μόνιμης ανασφάλειας, κάνοντάς τους να αισθάνονται μονίμως ανεπαρκείς, και καθιστώντας τους εν τέλει δυσλειτουργικούς. Παραδόξως, είναι η αποστασιοποίηση από όλη αυτή την αδιάκοπη επίκληση της αριστείας και της αυτοανάπτυξης που επιτρέπει τη διατήρηση μιας εσωτερικής ψυχραιμίας και ασφάλειας, και άρα και τη διατήρηση της παραγωγικότητας. Και το candy crush συμβολίζει ακριβώς αυτό, αυτήν την άκρως απαραίτητη αποστασιοποίηση – Ηρακλής Οικονόμου, μεταφραστής.