Ποιος είναι ο πιο απαγορευμένος συγγραφέας στα σχολεία των ΗΠΑ
- 07/10/2025, 21:30
- SHARE

Photo: Shutterstock
Πάνω από 6.800 βιβλία αποσύρθηκαν προσωρινά ή μόνιμα για το σχολικό έτος 2024-2025
Ο Στίβεν Κινγκ είναι ο συγγραφέας που είναι πιο πιθανό να λογοκριθεί ή να προκαλέσει διχασμό σε πολιτείες των ΗΠΑ, που περιορίζουν ενεργά λογοτεχνικά έργα με εκείνες που προσπαθούν να εξαλείψουν ή έστω να περιορίσουν τις απαγορεύσεις.
Η νέα έκθεση «Banned in the USA» του PEN America (Ένωση Συγγραφέων Αμερικής), για τις απαγορεύσεις βιβλίων στα αμερικανικά σχολεία, παρακολουθεί πάνω από 6.800 περιπτώσεις βιβλίων που αποσύρθηκαν προσωρινά ή μόνιμα για το σχολικό έτος 2024-2025.
Ο νέος αριθμός είναι μειωμένος σε σύγκριση με το χρονικό διάστημα 2023-2024, όταν απαγορεύθηκαν περισσότερα από 10.000 βιβλία, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλότερος από τα επίπεδα πριν από λίγα χρόνια, όταν η Ένωση δεν έβλεπε καν την ανάγκη να συντάξει έκθεση.