Πολεμική Αεροπορία Ελλάδας VS Τουρκίας – Αυτές είναι οι δυνάμεις τους σήμερα

Πολεμική Αεροπορία Ελλάδας VS Τουρκίας – Αυτές είναι οι δυνάμεις τους σήμερα
(Ξένη Δημοσίευση). Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει στιγμιότυπο από την Εθνική Διακλαδική Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019».Με τις αποβατικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες στη Σαμοθράκη, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εθνική διακλαδική άσκηση «Παρμενίων 2019», που σχεδιάστηκε και διευθύνθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ). Κατά την τελική φάση της άσκησης, εκτελέστηκαν πυρά αυτοκινούμενων πυροβόλων και τεθωρακισμένων αρμάτων του στρατού, επιθετικών ελικοπτέρων της αεροπορίας στρατού, πλοίων του πολεμικού ναυτικού, καθώς και αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας.Η τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Παρμενίων 2019» διεξήχθη από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου 2019 σε ρεαλιστική βάση σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών. Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα γενικά επιτελεία και τις μείζονες διοικήσεις με τις υποτεταγμένες μονάδες, συμμετείχαν και φορείς του πολιτικού τομέα. Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΣ/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα μαχητικά αεροσκάφη, τα ελικόπτερα το ανθρώπινο δυναμικό και οι υπόλοιπες δυνάμεις που διαθέτουν η Πολεμική Αεροπορία Ελλάδα και Τουρκία το 2020.

Κωστής Χριστοδούλου

Ένα από τα θερμότερα καλοκαίρια αποδείχθηκε το φετινό στα ελληνοτουρκικά καθώς η Τουρκία διατηρεί τις δυνάμεις της ενεργές στο Αιγαίο. Το News24/7, μετά την παρουσίαση των στοιχείων για τις δυνάμεις Ελλάδας και Τουρκίας σε ότι αφορά το πολεμικό Ναυτικό, προχωρά σήμερα σε αντίστοιχη παρουσίαση των δυνάμεων της πολεμικής αεροπορίας των δύο χωρών.

Και σε αυτή την περίπτωση τα στοιχεία προέρχονται από την καταγραφή του Κυπριακού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών που δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στην έκθεση “Το ισοζύγιο δυνάμεων Ελλάδας – Τουρκίας 2020”. Τα στοιχεία είναι κυρίως ποσοτικά και προέρχονται από έγκυρες, ανεξάρτητες και προσβάσιμες πηγές, όπως το IISS, toSIPRI, OSCE, καθώς και από οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ και τη CIA, περιλαμβανομένου και πληροφοριακού υλικού που κατέχει το Κυπριακό Κέντρο Στρατηγικών Μελετών.

Δείτε τη συνέχεια στο news247.gr