Πόλεμος και μπέργκερ: Η Μέση Ανατολή «δάγκωσε» τα έσοδα των McDonald’s

Πόλεμος και μπέργκερ: Η Μέση Ανατολή «δάγκωσε» τα έσοδα των McDonald’s
epa07331752 (FILE) - A file photo dated 21 April 2010 showing a view of a McDonald's restaurant in New York, New York, USA (reissued 30 January 2019) McDonald's is to release their 4th quarter 2018 results on 30 January 2019. EPA/JUSTIN LANE *** Local Caption *** 02126527 Photo: AFP
Όλες οι άλλες αγορές, όπως η Κίνα και η Ιαπωνία, παρουσίασαν θετική αύξηση των πωλήσεων.

Κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν τα έσοδα της McDonald’s για το τέταρτο τρίμηνο του 2023, καθώς ο πόλεμος του Ισραήλ και της Χαμάς στη Μέση Ανατολή επηρέασε τις επιδόσεις των εστιατορίων της αμερικανικής αλυσίδας στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία, τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 6,41 δισ. δολάρια, παρουσιάζοντας άνοδο 8% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του LSEG ανέμεναν έσοδα στα 6,45 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη της McDonald’s έφτασαν τα 2,04 δισ. δολάρια ή 2,80 δολάρια ανά μετοχή έναντι 1,9 δισ. ή 2,59 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις των καταστημάτων McDonald’s που λειτουργούν τουλάχιστον 13 μήνες (same store sales) αυξήθηκαν κατά 3,4% το τρίμηνο, υπολειπόμενες των εκτιμήσεων του StreetAccount για 4,7%, καθώς οι πωλήσεις της στη Μέση Ανατολή επηρεάστηκαν από τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς.

Ο τομέας των διεθνών αναπτυξιακών αδειοδοτημένων αγορών είδε τις πωλήσεις του ίδιου καταστήματος να αυξάνονται μόλις κατά 0,7%. Η McDonald’s δήλωσε ότι οι πωλήσεις υστέρησαν ως αποτέλεσμα του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Όλες οι άλλες αγορές, όπως η Κίνα και η Ιαπωνία, παρουσίασαν θετική αύξηση των πωλήσεων για το τρίμηνο.

Οι same-store sales στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,3%, περίπου σύμφωνα με τις προσδοκίες, βοηθούμενες από την αύξηση των τιμών των μενού. Η εταιρεία πίστωσε επίσης το αποτελεσματικό μάρκετινγκ και την αύξηση των ψηφιακών πωλήσεων.

Ο τομέας των διεθνών λειτουργικών αγορών της εταιρείας, ο οποίος περιλαμβάνει τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Γερμανία, ανέφερε αύξηση των πωλήσεω κατά 4,4%, υπολειπόμενη των εκτιμήσεων της StreetAccount για 5,1%.

Ωστόσο, οι πωλήσεις συρρικνώθηκαν στη Γαλλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: cnbc.com