Πόλεμος μεταξύ Amazon και Γαλλίας – Η Amazon απειλεί με «χειρόφρενο» στα κέντρα διανομής

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Amazon έχει 24 ώρες για να συμμορφωθεί με την απόφαση για μείωση της δραστηριότητάς της, με πώληση μόνο βασικών ειδών, όπως τρόφιμα και προϊόντα υγιεινής, καθώς και για να αναβαθμίσει τις διαδικασίες ασφαλείας υγείας.

Η Amazon απειλεί να σταματήσει τη δραστηριότητά της στα κέντρα διανομής που έχει στη Γαλλία, μετά τη δικαστική απόφαση που απαγόρευσε την πώληση μη αναγκαίων αγαθών, συμπεραίνοντας ότι η εταιρεία δεν κάνει αρκετά για να προστατεύσει το προσωπικό από την πανδημία της Covid-19.

Στην εταιρεία δόθηκαν 24 ώρες για να συμμορφωθεί με την απόφαση για μείωση της δραστηριότητάς της, με πώληση μόνο βασικών ειδών, όπως τρόφιμα και προϊόντα υγιεινής, καθώς και για να αναβαθμίσει τις διαδικασίες ασφαλείας υγείας. Η Amazon είναι αντιμέτωπη με πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ για κάθε μέρα καθυστέρησης.

«Σύμφωνα με την ερμηνεία μας, ενδέχεται να αναγκαστούμε να αναστείλουμε τη δραστηριότητα των κέντρων διανομής στη Γαλλία», δήλωσε η Amazon. «Το δικαστήριο απήγγειλε κατηγορίες που είναι πολύ γενικές που δημιουργούν ασάφεια», πρόσθεσε.

Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων CFDT και CGT είπαν στο Bloomberg, ότι η εταιρεία ενημέρωσε τους υπαλλήλους ότι η δραστηριότητα στα έξι γαλλικά κέντρα διανομής ενδέχεται να σταματήσει ακόμη και την Τετάρτη, και να αρχίσει ξανά την επόμενη Τρίτη.

Οι εργαζόμενοι θα είναι σε καθεστώς μερικής ανεργίας, με πλήρεις αμοιβές, πρόσθεσαν τα συνδικάτα, ενώ η εταιρεία δεν έκανε κάποιο σχόλιο για τις λεπτομέρειες της εργασίας.

Η πίεση που ασκείται στην εταιρεία για αναβάθμιση των προδιαγραφών ασφάλειας υγείας έχει αυξηθεί σε όλα τα κέντρα διανομής. Στη Γαλλία αρκετοί εργαζόμενοι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Η υπουργός Εργασίας Muriel Penicaud ζήτησε στα τέλη του περασμένου μήνα βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος για τους υπαλλήλους της εταιρείας, λέγοντας ότι «οι συνθήκες προστασίας είναι ανεπαρκείς». «Πιστεύουμε ότι είναι καλά τα νέα. Θα μας δώσει χρόνο να διαπραγματευτούμε πιο σοβαρά και να αναβαθμίσουμε τα μέτρα για την ασφάλεια της υγείας», δήλωσε η εκπρόσωπος του συνδικάτου CFDT Julien Vincent. «Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να έχουν μερική ανεργία αλλά πληρώνονται 100%, μας ενημέρωσε η εταιρεία. Πρέπει να επικεντρωθούμε στις συνθήκες εργασίας μας», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα