«Πόλεμος» μεταξύ Gucci και Louis Vuitton για την αγορά της Κίνας

Και οι δύο οίκοι μόδας δηλώνουν υπερήφανοι για τα οικονομικά αποτελέσματα που κατάφεραν οι όμιλοί τους κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018.

Ο «εμφύλιος» πόλεμος μεταξύ των ομίλων Kering και Moët Hennessy Louis Vuitton καλά κρατεί. Η διαμάχη των δύο ομίλων ξεκίνησε κατά τη διεκδίκηση του ιταλικού οίκου πολυτελών ειδών Gucci η οποία έληξε με την επικράτηση του Φρανσουά Πινό και του ομίλου Kering.

Η μάχη μπορεί να έληξε τότε, όχι όμως και ο πόλεμος μεταξύ των δύο αντιπάλων. Επόμενη μάχη για το ποιος θα επικρατήσει στον χώρο των πολυτελών ειδών είναι η αγορά της Κίνας, αφού οι οικονομικοί αναλυτές πιστεύουν ότι το 2018 η συνεισφορά της Κίνας στο ρυθμό ανάπτυξης της αγοράς πολυτελών ειδών θα φτάσει το 22%, όταν Ευρώπη και ΗΠΑ δεν θα ξεπεράσουν το 10%, και οι δύο όμιλοι φαίνεται ότι έχουν ρίξει στον αγώνα τις δύο ναυαρχίδες τους, Gucci και Louis Vuitton, για να καθορίσουν τον νικητή, με πλειάδα προϊόντων και σε διάφορες τιμές.

Ως τώρα τόσο ο Μπερνάρ Αρνό από τον Moët Hennessy Louis Vuitton όσο και ο Πινό του ομίλου Kering δηλώνουν υπερήφανοι για τα οικονομικά αποτελέσματα που κατάφεραν οι όμιλοί τους κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018. Έτσι ο όμιλος Kering κατάφερε, στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, να αυξήσει κατά 27%, δηλαδή κατά 3,4 δισ. ευρώ, τα έσοδά του, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό, ενώ αντίστοιχα ο όμιλος του Αρνό αύξησε τα έσοδά του, το ίδιο χρονικό διάστημα, κατά 10%, δηλαδή κατά περίπου 9 δισ. ευρώ.