Πόλεμος στη Γάζα: Ξεπέρασαν τους 30.300 οι νεκροί Παλαιστίνιοι – Ελπίδες για εκεχειρία στο Ραμαζάνι

Πόλεμος στη Γάζα: Ξεπέρασαν τους 30.300 οι νεκροί Παλαιστίνιοι – Ελπίδες για εκεχειρία στο Ραμαζάνι
KHAN YUNIS, GAZA - JANUARY 10: Palestinians start to return to their homes at the al-Matahin area following the withdrawal of Israeli forces from Abu Huli area, which separates Deir al-Balah and Khan Yunis in Gaza on January 10, 2024. Ashraf Amra / Anadolu (Photo by ashraf amra / ANADOLU / Anadolu via AFP) Photo: AFP
Τις τελευταίες 24 ώρες ακόμη 92 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα νέο απολογισμό 30.320 νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Τις τελευταίες 24 ώρες ακόμη 92 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι 156 τραυματίστηκαν ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των τραυματιών σε 71.533, πρόσθεσε το υπουργείο.

Εξάλλου, η Παλαιστινιακή Αρχή ελπίζει ότι μπορεί να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο στη Γάζα εγκαίρως για το Ραμαζάνι, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της, Ριγιάντ αλ Μαλίκι.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου σε ένα διπλωματικό φόρουμ στην Αττάλεια της Τουρκίας, ο Μαλίκι είπε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή θα είναι «η μόνη νόμιμη αρχή» που θα διοικήσει τη Γάζα μετά τον πόλεμο». Η ΠΑ, η οποία ασκεί περιορισμένη αυτοδιοίκηση σε τμήματα της κατεχόμενης από το Ισραήλ Δυτικής Όχθης, έχασε τον έλεγχο της Γάζας από τη μαχητική οργάνωση Χαμάς το 2007.

Το Ισραήλ και η Χαμάς διαπραγματεύονται μέσω διαμεσολαβητών για μια πιθανή κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, με στόχο να σταματήσουν οι μάχες εγκαίρως για το Ραμαζάνι, τον μουσουλμανικό μήνα νηστείας, που φέτος θα αρχίσει στις 10 Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ