«Πόλεμος» Twitter- Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές- Η οργισμένη αντίδραση του Αμερικανού προέδρου

«Πόλεμος» Twitter- Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές- Η οργισμένη αντίδραση του Αμερικανού προέδρου
epa08240945 US President Donald J. Trump speaks to media as he and his wife depart the White House for a trip to India, in Washington, DC, USA, 23 February 2020. Trump is reciprocating for a visit by India's Prime Minister Narendra Modi to the US last year. EPA/MIKE THEILER / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πρωτοφανής επισήμανση για Αμερικανό πρόεδρο από το Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης- «Παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές, δεν θα το επιτρέψω», η αντίδραση του Ρεπουμπλικανού.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε χθες Τρίτη τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι «παρεμβαίνει» στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, μετά την άνευ προηγουμένου κίνηση των διαχειριστών του να επισημάνουν δύο αναρτήσεις του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ ως παραπλανητικές.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου κατήγγειλε- φυσικά με… δύο νέες αναρτήσεις του στο Twitter- ότι η διεύθυνση του ιστότοπου απειλεί την «ελευθερία του λόγου», κάτι που «εγώ, ως πρόεδρος, δεν θα επιτρέψω να γίνει!».

«Το Twitter παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές του 2020», εξεμάνη ο μεγιστάνας. «Ο Twitter καταπνίγει εντελώς την ελευθερία του λόγου», πρόσθεσε, πληκτρολογώντας τις λέξεις «ελευθερία του λόγου» με κεφαλαία γράμματα για έμφαση, όπως συνηθίζει.

Το Twitter έβαλε σήμανση για «παραπλανητικές» αναρτήσεις του Τραμπ

Αφορμή του ξεσπάσματος Τραμπ, η απόφαση του Twitter νωρίτερα να επισημάνει δύο αναρτήσεις του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ ως παραπλανητικές.

Η διεύθυνση του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης τοποθέτησε μια ειδοποίηση που καλεί τους χρήστες να «ενημερωθούν για τα γεγονότα» σε μια ανάρτηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τις επιστολικές ψήφους, στην οποία ο ένοικος του Λευκού Οίκου διατείνεται πως οι ψήφοι αυτές είναι «ουσιαστικά χαλκευμένες» και θα έχουν αποτέλεσμα «εκλογική νοθεία».


Η ειδοποίηση αυτή, με σύμβολο ένα θαυμαστικό μέσα σε κύκλο, με μπλε χρώμα, καλεί τους αναγνώστες της ανάρτησης να «ενημερωθούν για τα γεγονότα σχετικά με τις επιστολικές ψήφους» και τους οδηγεί σε μια σελίδα όπου η συντακτική ομάδα του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έχει συγκεντρώσει άρθρα και πληροφορίες που αντικρούουν τον προεδρικό ισχυρισμό.

Είναι η πρώτη φορά που ηγέτης κράτους «τσεκάρεται» από το twitter, για ποστάρισμά του.