Πολύ κοντά σε επίτευξη συμφωνίας Alitalia και Etihad

Πολύ κοντά σε επίτευξη συμφωνίας Alitalia και Etihad

Αντιδρά η γερμανική Lufthansa, που κάνει λόγο για αθέμιτες πρακτικές. 

Στην τελική φάση μιας «γόνιμης διαπραγμάτευσης», βρίσκεται η Alitalia με την αεροπορική εταιρία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Etihad, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ιταλικού αερομεταφορέα Γκαμπριέλε Ντελ Τόρκιο, σε ομιλία του στη δημόσια ραδιοφωνία Rai. «Στηρίζουμε την επίτευξη συμφωνίας και είμαι βέβαιος πως όσοι μπορούν να επηρεάσουν τις σχετικές εξελίξεις στην Ιταλία θα προσφέρουν και αυτοί την στήριξή τους», σημείωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης Ενρίκο Λέτα από το Αμπού Ντάμπι, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Τουλάχιστον 200 εκατομμύρια ευρώ υπό μορφή νέων δανείων αναμένεται να χορηγηθούν εντός των επόμενων ημερών από τρεις μεγάλες τράπεζες της Ιταλίας, ως προσωρινή στήριξη των ταμείων της πολύπαθης εταιρίας.

Τέλος, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο, στόχος είναι να καταλήξει στα χέρια της εταιρίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το 49% του πακέτου μετοχών της Αλιτάλια.

Διαβάστε ακόμη: Η Etihad «ανοίγει τα φτερά» της

Η αντίδραση της Lufthansa
«Η συμμαχία της Αλιτάλια με την εταιρία Etihad, στην πραγματικότητα, κρύβει αθέμιτες κρατικές επιχορηγήσεις», υποστηρίζει η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa, εκφράζοντας ανοιχτά την αντίδρασή της και ζητώντας σήμερα την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Είναι τακτικές που απορρίπτουμε τόσο όταν εφαρμόζονται από ευρωπαϊκά κράτη, όσο και όταν προέρχονται από χώρες εκτός ΕΕ», αναφέρει η γερμανική εταιρία.

Διαβάστε επίσης: Σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή η Alitalia