Πολύ σοβαρές καταγγελίες Δραγασάκη για την κυβέρνηση

Πολύ σοβαρές καταγγελίες Δραγασάκη για την κυβέρνηση

«Αρκεί να τηλεφωνήσει ένας εφοπλιστής στο Μαξίμου για να ακυρωθεί ένας νόμος ή ένα πρόστιμο».

Σοβαρές αιχμές για τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει νόμους και πρόστιμα άφησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης στη Βουλή με την κυβέρνηση να απαντάει σε εξίσου υψηλούς τόνους.

«Σήμερα αρκεί ένας ισχυρός επιχειρηματίας, ένας εφοπλιστής, ένας εκδότης, μεγάλος ή μικρός ή ένας φίλος του πρωθυπουργού να τηλεφωνήσει στο Μαξίμου για να ακυρωθεί ένας νόμος», δήλωσε ο κ. Δραγασάκης, ανεβάζοντας στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν στους βουλευτές της συγκυβέρνησης από την αναφορά αυτή, ενώ ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης τον κάλεσε να μιλήσει με ονοματεπώνυμα αν έχει στοιχεία.

Αφορμή ήταν η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, στην οποία ο κ. Δραγασάκης ορίστηκε εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Τα ονόματα όλα θα τα αποκαλύψει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ο κ. Δραγασάκης, ενώ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που συνεχίζονταν συνέστησε υπομονή, να μην προκαλούν και το κόμμα του θα επανέλθει. «Ο κ. Δραγασάκης διατύπωσε κάτι πολύ σοβαρό. Είναι ή μια βαριά κατηγορία ή συκοφαντία. Στο χέρι του είναι να αποδείξει αν είναι το πρώτο ή το δεύτερο. Με ονοματεπώνυμο μιλούν οι έντιμοι πολιτικοί γιατί διαφορετικά, και όχι άδικα, κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν αλλιώς», αντέδρασε ο κ. Σταμάτης. Και συμπλήρωσε: «Μπορεί να έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές απόψεις αλλά σήμερα μας απογοητεύσατε».

«Αν υπάρξει υπομονή ίσως και αυτό να το δούμε. Δεν είμαι έτοιμος. Το πότε θα το καθορίσω εγώ», αντέτεινε ο κ. Δραγασάκης. «Ο πολιτικός λόγος οφείλει να είναι καθαρός και ευθύς», του ανταπάντησε ο κ. Σταμάτης.

Νωρίτερα, ο κ. Δραγασάκης σχολιάζοντας την πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση έκανε λόγο για τακτικισμούς και χωρίς πολιτική ουσία που εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακούς στόχους.

«Οι ευρωεκλογές έδειξαν ότι ζούμε σε μια πρωτοφανή κρίση αντιπροσώπευσης. Μόνο στο λαό μπορεί να απευθυνθεί όποιος θέλει ψήφο εμπιστοσύνης. Διαφορετικά η κρίση εντείνεται», ανέφερε ο κ. Δραγασάκης. Και πρόσθεσε:

«Είναι προφανές ότι σήμερα στη Βουλή δεν συζητάμε για την πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση αλλά για την άσκηση για το πώς θα συμπεριφερθεί η ΝΔ όταν θα έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ακόμα ότι το πολιτικό μήνυμα από την ομιλία του κ. Βορίδη, είναι πως για την κυβέρνηση δεν υπάρχει κανένα θέμα προς διαπραγμάτευση.

«Η κυβέρνηση δεν θέλει να δει την πραγματικότητα. Προσπαθεί να βρει τρόπο να παραπλανήσει τον κόσμο. Σήμερα ακούσαμε ισχυρά ψεύδη. Όταν η κυβέρνηση λέει ότι φεύγουν τα μνημόνια εννοεί ότι η βάση της Σούδας θα είναι εδώ. Όταν λέει ότι όλοι οι περιορισμοί θα τελειώσουν οι περιορισμοί θα είναι εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης.
Αναπτύσσοντας τις θέσεις του κόμματος του, ο κ. Δραγασάκης τις χαρακτήρισε ρεαλιστικές ενώ αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα του χρέους της χώρας τόνισε:

«Θέλουμε διαγραφή του χρέους, ρήτρα ανάπτυξης και αναπτυξιακή βοήθεια. Εμείς λέμε υπάρχει το χρέος, το αναγνωρίζουμε, υπάρχει έδαφος για εθνική στρατηγική. Θα βάλουμε στόχους χωρίς να προεξοφλούμε», τόνισε ο κ. Δραγασάκης.

«Έρχονται οι στιγμές που θα πάρουμε τις αποφάσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο και τη βούληση και είναι έτοιμος για τη μεγάλη κοινωνική συμμαχία και θα αναλάβει να ανορθώσει τον τόπο από τις καταστροφές που τον έχετε οδηγήσει», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη: 

Σαμαράς: «Στρίψαμε το καράβι στο δρόμο της ανάπτυξης»

Βορίδης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα απαλλοτριώσει τα μέσα παραγωγής»