Πόλη της Κροατίας όπου γυρίστηκε το Game of Thrones «κινδυνεύει» από τον τουρισμό

Πόλη της Κροατίας όπου γυρίστηκε το Game of Thrones «κινδυνεύει» από τον τουρισμό

Η αρχαία πόλη του Ντουμπρόβνικ έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1979.

Ο ανεξέλεγκτος τουρισμός που προέκυψε από το Game of Thrones κινδυνεύει να καταστρέψει την πόλη του Ντουμπρόβνικ στην Κροατία. Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία του Marc van Bloemen ο οποίος ζούσε στην πόλη, την οποία συνήθιζε να αποκαλεί «το στολίδι της Αδριατικής». Όμως, πλέον ισχυρίζεται ότι εξαιτίας της δημοφιλούς σειράς, μία επίσκεψη εκεί έχει μετατραπεί σε εφιάλτη.

Η αρχαία πόλη του Ντουμπρόβνικ έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1979, αλλά πρόσφατα, επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς έχουν γυριστεί εκεί, η ομορφιά της οποίας είναι μοναδική. Εκατοντάδες τουρίστες από όλον τον κόσμο επισκέπτονται καθημερινά την αρχαία πόλη, «μπλοκάροντας» τις εισόδους. Τεράστια κρουαζιερόπλοια φέρνουν τουρίστες που τρέχουν στον πεζόδρομο με τις μεσαιωνικές εκκλησίες και τα παλάτια, αναζητώντας τις εικόνες που είδαν στο Game of Thrones.

Το Ντουμπρόβνικ αποτελεί ένα παράδειγμα των επιπτώσεων του μαζικού τουρισμού, ενός παγκόσμιου φαινομένου, που αποδεικνύει ότι οι ξεχωριστές πόλεις προσελκύουν το πλήθος, πόσω μάλλον, όταν βοηθάει και μία σειρά, όπως είναι το Game of Thrones.