Πωλείται ένα.. βουνό λόγω φόρου κληρονομιάς!

Βρετανός αριστοκράτης βγάζει στο «σφυρί» την οικογενειακή του περιουσία αλλά και τον τίτλο ευγενείας για να πληρώσει την εφορία.

Ένα ολόκληρο βουνό στο εθνικό πάρκο της Λέικ Ντίστρικτ, στη βορειοδυτική Αγγλία, προσφέρει προς πώληση ένας Βρετανός αριστοκράτης για να μπορέσει να πληρώσει το φόρο κληρονομιάς από την περιουσία που του άφησε ο πατέρας του.

Το όρος Μπλενκάθρα, ύψους 869 μέτρων, είναι πολύ γνωστό στους λάτρεις της φύσης και, εδώ και 400 χρόνια, αποτελεί το καμάρι της οικογένειας Λόουθερ. «Θα είναι πραγματικά μια μεγάλη απώλεια», δήλωσε σήμερα χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης του βουνού, Χιού Λόουθερ, κόμης του Λονσντέιλ, εξηγώντας στο BBC γιατί κατέληξε στην απόφαση να πωλήσει αυτό το «κόσμημα» έναντι 1,75 εκ. λιρών (περίπου 2,12 εκ. ευρώ).

Με το ποσό αυτό ο κόμης ελπίζει ότι θα πληρώσει ένα μέρος από τα 9 εκατομμύρια λίρες που χρωστά στην εφορία ως φόρο κληρονομιάς, μετά τον θάνατο του πατέρα του, το 2006.

Ο Λόουθερ υποστηρίζει ότι το ποσό που ζητά δεν είναι μεγάλο, δεδομένου ότι ο μελλοντικός ιδιοκτήτης του βουνού θα αποκτήσει ταυτόχρονα τον τίτλο του «Λόρδου» του υποστατικού Θρέλκιλντ και το δικαίωμα βοσκής για 5.471 προβατίνες, 732 αρνάδες (προβατίνες λίγων μηνών) και 200 αρνιά.

Μολονότι η πώληση του βουνού του «σπαράζει την καρδιά», ο κόμης του Λονσντέιλ προτιμά να αποχωριστεί το Μπλενκάθρα παρά κάποια άλλη ιδιοκτησία της οικογένειάς του. «Δεν θέλουμε να διώξουμε από τα σπίτια τους, τους αγρότες που νοικιάζουν τη γη για να πουλήσουμε κάτι», διευκρίνισε.

Ο Τζον Ρόμπσον, ο μεσίτης που ανέλαβε να πουλήσει το βουνό, είπε ότι το Μπλενκάθρα αποτελεί «ευκαιρία ζωής» καθώς πρόκειται για το «κόσμημα της Λέικ Ντίστρικτ», του μεγαλύτερου εθνικού πάρκου της Αγγλίας.

Διαβάστε ακόμη:

Στο σφυρί η έπαυλη του Αλ Καπόνε 

Victoria Beckham: Η συλλογή της θα πωλείται online

«Στο σφυρί» τα ρούχα του Ναπολέοντα