Politico για υποκλοπές: «Απαντήσεις για το Predatorgate» ζήτησε η Κομισιόν με επιστολή της

Politico για υποκλοπές: «Απαντήσεις για το Predatorgate» ζήτησε η Κομισιόν με επιστολή της
epa10081258 President of the European Commission Ursula von der Leyen attends the weekly college meeting at the European Commission in Brussels, Belgium, 20 July 2022. EPA/STEPHANIE LECOCQ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ιστοσελίδα ευρωπαϊκών ειδήσεων Politico σε άρθρό της αναφέρεται σε απαντητική επιστολή (από τις 2 Αυγούστου) του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στην Ε.Ε. προς την επιτροπή δικαιοσύνης της Κομισιόν, η οποία ζητούσε εξηγήσεις για το Predatorgate (στις 29 Ιουλίου).

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, στις 29 Ιουλίου, η Κομισιόν είχε ζητήσει μέσω επιστολής της προς την Αθήνα «απαντήσεις για το Predatorgate». Στις 2 Αυγούστου έλαβε επιστολή από τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην Ε.Ε. -προς την Επιτροπή Δικαιοσύνης της Κομισιόν-, η οποία ανέφερε:

«Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η εθνική ασφάλεια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη μεγαλύτερη ευαισθησία, θα θεωρούσαμε συνετό στο μέλλον να αποφεύγετε να ενστερνίζεστε βιαστικά συγκεκριμένες δημοσιεύσεις που έρχονται από πολιτικά Μέσα τα οποία δεν χαρακτηρίζονται πάντα για την ακρίβεια και την αντικειμενικότητά τους».

Παράλληλα, το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει πως «ενώ η απάντηση επιμένει ότι οι ‘ελληνικές αρχές είναι στη διάθεση της Επιτροπής, με πνεύμα συνεργασίας και με διάθεση να εργαστούν από κοινού για τον κοινό μας στόχο που είναι η προστασία του κράτους δικαίου», το μήνυμα της Αθήνας είναι ηχηρό και ξεκάθαρο: «Μην ασχολείστε».

Εν συνεχεία, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας φέρεται να σημειώνει: «Πιστεύω ειλικρινά ότι ένα τέτοιο πρώτο βήμα θα ήταν πιο εποικοδομητικό από το να ακολουθούμε τη διαδικασία της αλληλογραφίας, η οποία είναι βασισμένη σε δημοσιεύματα Μέσων ενημέρωσης που πρέπει να αποδειχτεί αν είναι τεκμηριωμένα».