Πολιτικός «εμφύλιος» στις ΗΠΑ μετά το διάταγμα Τραμπ για τους μετανάστες

Πολιτικός «εμφύλιος» στις ΗΠΑ μετά το διάταγμα Τραμπ για τους μετανάστες
epa05761541 The US Capitol Dome's reflection in a dry fountain on the East Front of the US Capitol in Washington, DC, USA, 30 January 2017. Over the weekend US Republican Senators John McCain and Lindsey Graham denounced US President Donald J. Trump's executive order on immigration, which is barring entry to people from seven Muslim majority countries for 90 days, as well as an indefinite block of Syrian refugees. EPA/SHAWN THEW

Η Πολιτεία της Ουάσινγκτον προσφεύγει στα ομοσπονδιακά δικαστήρια κατά της απόφασης.

Η Πολιτεία της Ουάσινγκτον θα προσφύγει στα ομοσπονδιακά δικαστήρια με αίτημα την ανάκληση του διατάγματος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο απαγορεύεται προσωρινά η είσοδος μεταναστών από ορισμένες μουσουλμανικές χώρας, όπως ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας Μπομπ Φέργκιουσον.

Η Ουάσινγκτον θα γίνει έτσι η πρώτη Πολιτεία που θα στραφεί εναντίον του διατάγματος. Σύμφωνα με τον Φέργκιουσον, την προσφυγή της στηρίζουν μεταξύ άλλων οι εταιρείες Amazon.com και Expedia Inc.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο γενικός εισαγγελέας είπε ότι θα ζητήσει από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σιάτλ να εκδώσει προσωρινά περιοριστικά μέτρα. Υποστήριξε επίσης ότι η συνέπεια της προσφυγής του θα είναι να ακυρωθεί η εκτελεστική εντολή του Τραμπ σε πανεθνικό επίπεδο.

Διαβάστε ακόμη: Δέκα μέρες Τραμπ στο τιμόνι των ΗΠΑ: Όλα όσα έχουν αλλάξει