Πολλοί τηλεθεατές δεν καταφέρνουν να δουν το «The Irishman» μέχρι το τέλος

Πολλοί τηλεθεατές δεν καταφέρνουν να δουν το «The Irishman» μέχρι το τέλος
Το κινηματογραφικό event του Σκορτσέζε κρατάει μόνο... 3,5 ώρες.

Κοντά στα 13,2 εκατ. τηλεθεατές είδαν το «The Irishman» τις πρώτες πέντε μέρες προβολής του στο Netflix. Η ταινία διάρκειας 3,5 ωρών του Martin Scorsese προσέλκυσε μεγαλύτερο κοινό σε διάστημα πέντε ημερών από το «El Camino», ένα κινηματογραφικό follow-up του «Breaking Bad», σύμφωνα με τον Nielsen. Δεν κατάφερε όμως από την άλλη να φτάσει το «Bird Box», το υπερφυσικό θρίλερ με πρωταγωνιστή την Sandra Bullock που βγήκε στο τέλος του 2018 και το οποίο είδαν 16,9 εκατ. τηλεθεατές..

Τα δεδομένα Nielsen ωστόσο είναι μια… ελλιπής μέτρηση για τις προβολές του Netflix. Δεν μετράει θεατές εκτός των ΗΠΑ, όπου κατοικεί η πλειοψηφία των θεατών του Netflix, ούτε μετρά το πόσοι βλέπουν σειρές και ταινίες στο κινητό τους. Αλλά δεδομένου ότι η Netflix αρνείται να δημοσιεύσει πολλά δεδομένα τηλεθέασης, είναι η καλύτερη προσέγγιση της δημοτικότητας των προγραμμάτων που μπορεί να κάνει κανείς. Η Netflix από την πλευρά της αρνήθηκε να σχολιάσει τους αριθμούς. Η εταιρεία streaming απέκτησε τα δικαιώματα του «The Irishman», μετά την παρέμβαση του Paramount Pictures.

Αυτό που είναι αξιοπερίεργο είναι ότι μόνο το 18% των θεατών κατάφεραν να δουν την ταινία μέχρι το τέλος. Αυτό βέβαια δεν είναι ασυνήθιστο για το Netflix. Ένας παρόμοιο ποσοστό τελείωσε το «Bird Box», και μόνο το 11% ολοκλήρωσε το «El Camino». Πολλοί θεατές έχουν συζητήσει σχέδια για να παρακολουθήσουν την ταινία σε μέρη, δηλαδή σαν μίνι σειρά.

Την Παρασκευή μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών – η πιο δημοφιλής μέρα για την προβολή του «The Irishman» – 930.000 θεατές παρακολουθούσαν ολόκληρη την ταινία, δήλωσε ο Nielsen. Η ταινία προσέλκυσε τηλεθεατές μεγαλύτερης ηλικίας, τη στιγμή που η μέση ηλικία των θεατών που την παρακολούθησαν ήταν τα 49 έτη. Γεγονός που «κοντράρει» τη μέση ηλικία των θεατών που βλέπουν Netflix γενικά, που είναι τα 31 έτη.

Η Netflix κυκλοφόρησε το «The Irishman» στους κινηματογράφους για μερικές εβδομάδες πριν εμφανιστεί στο Netflix, εξασφαλίζοντας ότι μπορεί να διαγωνιστεί στα Βραβεία της Ακαδημίας. Είναι το τρέχον φαβορί για την καλύτερη εικόνα στο χώρο του βραβείου Gold Derby.