Πολωνή πούλησε στο Instagram την εικονική «αγάπη» της για 250.000 δολάρια

Πολωνή πούλησε στο Instagram την εικονική «αγάπη» της για 250.000 δολάρια
Photo: pixabay.com

Στο σφυρί, ως NFT, πούλησε, αντί 250.000 δολ., μια Πολωνή την εικονική καρδιά της.

Τι είναι, όμως, «εικονική αγάπη»; Σύμφωνα με την 21χρονη Rentel, ή «Marti Renti» στο TikTok, πρόκειται για την αποκλειστικότητα των διαδικτυακών συναισθημάτων της. Αν μη τι άλλο, η πώληση συναισθημάτων είναι ένα πρωτόφαντο γεγονός – πόσω μάλλον ως NFT.

Τι είναι τώρα NFT; Πρόκειται για υψηλού επιπέδου ασφαλείας Tokens, δεδομένα ή ψηφιακά στοιχεία και αντικείμενα αποθηκευμένα σε ένα ψηφιακό καθολικό, που ονομάζεται blockchain, το οποίο πιστοποιεί ότι αυτό το ψηφιακό στοιχείο είναι μοναδικό και επομένως δεν είναι εναλλάξιμο.

Ανταλλάσσονται όπως το Bitcoin, αλλά σε αντίθεση με το Bitcoin, κάθε NFT είναι εντελώς μοναδικό – οπότε ο αγοραστής μπορεί να είναι σίγουρος ότι αυτό που αγόρασε το έχει κατά παγκόσμια αποκλειστικότητα.

Και τώρα στο κρίσιμο ερώτημα: Ποιος θελησε να αγοράσει τα συναισθήματα της 21χρονης Πολωνής; «Brent, δεν ξέρω αν είσαι, αλλά σε ευχαριστώ» είπε η νεαρά, άρα ο πλειοδότης μάλλον είναι άγνωστος. Σε κάθε περίπτωση, η συμφωνία περιλαμβάνει «πλήρη δικαιώματα ψηφιακής αγάπης», όμως ο άγνωστος πλειοδότης, αντί να λάβει ως εγγύηση κάποια έκφραση οικειότητας με την πωλήτρια Rentel, πέραν της υπόσχεσής της πως θα βγουν για δείπνο, έλαβε ένα NFT.