«Πονοκέφαλος» για τη Lufthansa η «γερμανική» δικαίωση της Etihad Airways

«Πονοκέφαλος» για τη Lufthansa η «γερμανική» δικαίωση της Etihad Airways
Photo:

Υπέρ της συμφωνίας Κοινού Κωδικού μεταξύ Etihad Airways – air berlin τάχθηκε η γερμανική δικαιοσύνη.

Θετική έκβαση είχε για τον αερομεταφορέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων η δικαστική απόφαση που εκκρεμούσε αναφορικά με την νομιμότητα ή μη της συμφωνίας πτήσεων κοινού κωδικού που είχε συναφθεί μεταξύ της Etihad Airways και τις γερμανικών συμφερόντων airberlin.

Με απόφασή του το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο στο Lüneburg της Γερμανίας, επικυρώνει την εν λόγω συμφωνία ανατρέποντας προηγούμενη αρνητική απόφαση που δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας στην Ethihad Airways. Με τα νέα δεδομένα αναγνωρίζεται πλέον στον αεροπορικό κολοσσό το δικαίωμα να συνεχίσει τη λειτουργία 26 από τις 31 συνολικά πτήσεις Κοινού Κωδικού στο πλήρες χειμερινό του πρόγραμμα, το οποίο λήγει στις 26 Μαρτίου 2016.

Η λύση που δόθηκε οδηγεί ουσιαστικά στο «κλείσιμο» της υπόθεσης και σε τοποθέτησή της στο «συρτάρι», καθώς η θετική εξέλιξη υπογραμμίζει το γεγονός ότι η Etihad Airways θα είναι σε θέση να συνεχίσει απερίσπαστη όλες αυτές τις codeshares πτήσεις και πέρα από το χειμερινό της πρόγραμμα.

Την ικανοποίησή του δεν έκρυψε, όπως ήταν άλλωστε φυσικό, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways, James Hogan, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει πως η εν λόγω δικαστική απόφαση επικυρώνει το 94% των πτήσεων Κοινού Κωδικού της Etihad Airways, ενώ τη χαρακτήρισε παράλληλα ως νίκη τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τον ανταγωνισμό στη Γερμανία που δίνει τη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών στους πελάτες. «Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στον στρατηγικό μας εταίρο, την airberlin και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να παρέχουμε μια ισχυρή ανταγωνιστική εναλλακτική λύση απέναντι στον κυρίαρχο γερμανικό αερομεταφορέα, τη Lufthansa. Θα θέλαμε να ενθαρρύνουμε τους Γερμανούς καταναλωτές να υποστηρίξουν την airberlin και τους 8.000 υπαλλήλους της, οι οποίοι έχουν πληγεί σοβαρά από την παρούσα διαρκή επίθεση ενάντια στις εργασίες τους».

Όπως εξήγησε ο κ. Hogan οι 26 πτήσεις κοινού Κωδικού που έλαβαν την πολυπόθητη έγκριση έρχονται να προστεθούν σε άλλες 50 εγκεκριμένες παρόμοιες πτήσεις που διεξάγονται σε συνεργασία με την airberlin, ανεβάζοντας τον αριθμό τους σε 76 συνολικά. Μεταφράζοντας τον αριθμό των εγκεκριμένων πτήσεων σε ποσοστό αντιστοιχεί στο 94% του συνόλου των codeshares πτήσεων που έχουν αιτηθεί καθώς υπολλείπονται μόλις πέντε πτήσεις Κοινού Κωδικού που αφορούν σε εσωτερικά γερμανικά δρομολόγια.

Το 2016 προμηνύεται ευοίωνο για τον εθνικό αερομεταφορέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με έδρα το Άμπου Ντάμπι. Πριν καλά καλα μπει το νέο έτος ανακηρύχθηκε από το αμερικανικό περιοδικό της αεροπορικής βιομηχανίας Air Transport World ως «Αεροπορική Εταιρεία της Χρονιάς για το 2016», έπειτα από κατάκτηση της υψηλότερης βαθμολογίας σε ένα δείγμα 100 αεροπορικών εταιρειών παγκοσμίως.