Η «Πόρνη του Οχάιο» βρίσκεται στην Αθήνα

Η «Πόρνη του Οχάιο» βρίσκεται στην Αθήνα

Μια πρωτοποριακή παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Στις 5 και 6 Οκτώβρη, η «Πόρνη του Οχάιο» του Ισραηλινού δραματουργού Χανόχ Λεβίν θα βρίσκεται στην Αθήνα και θα παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Λάρκου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

«Η παράσταση μιλά για την… αγάπη, τη στοργή, την κατανόηση, τη ζεστασιά, την πατρότητα και την ανάγκη μας να νιώσουμε τον έρωτα. Μια παράσταση γεμάτη… οικογενειακές στιγμές.Ή μήπως όχι;», γράφει το δελτίο τύπου και μας κινεί πραγματικά την περιέργεια. Σχήμα οξύμωρο. Μια πόρνη και έννοιες όπως η αγάπη, η ζεστασιά, οι οικογενειακές στιγμές;

Όχι απαραίτητα. Πρόκειται για την ιστορία μιας πόρνης του δρόμου που περιμένει έναν πλούσιο τουρίστα να την παντρευτεί και να της αγοράσει μια πισίνα (ψέμα!). Είναι, μάλιστα, σίγουρη πως αυτό μπορεί να συμβεί στ’ αλήθεια. Ταυτόχρονα, είναι η ιστορία ενός ζητιάνου που αποφασίζει να γιορτάσει τα εβδομηκοστά του γενέθλια (ψέμα!) πηγαίνοντας στην πόρνη του δρόμου και δίνοντας της όλες του τις οικονομίες (ψέμα!). Είναι η ιστορία του γιου του ζητιάνου που τρέχει πίσω από τον πατέρα του γιατί τον αγαπά (ψέμα) και θέλει να του προσφέρει λίγη αγάπη και ζεστασιά (ένα ψέμα ακόμα). Η αναμονή των τριών τους είναι που τους κρατάει ζωντανούς ή τουλάχιστον, όχι εντελώς πεθαμένους.

Η παραγωγή ανήκει στην Κεντρική Σκηνή της ΕΘΑΛ (Εταιρία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού), η σκηνοθεσία, όπως είπαμε και πριν, στον Παναγιώτη Λάρκο. Τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει φτιάξει ο Εδουάρδος Γεωργίου, τον φωτισμό επιμελείται ο Βασίλης Πετεινάρης ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Ευτύχιο Πουλλαΐδη, Βασιλική Κυπραίου, και Μηνά Τίγκιλη.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Προσοχή: Το έργο είναι κατάλληλο για ανηλίκους άνω των 15 χρονών.

5-6 Οκτωβρίου, 21.00, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Ισραήλ
Μέγας Θεσμικός Χορηγός ΘΟΚ – Πάγιοι Χορηγοί: Δήμος Λεμεσού, Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού

Δείτε ακόμη: Flamenco για όλους στο Badminton