Πώς αντιδρούν οι επιχειρήσεις τις κρίσιμες αυτές ώρες

Πώς αντιδρούν οι επιχειρήσεις τις κρίσιμες αυτές ώρες

Ετοιμότητα των επιχειρήσεων στην έκτακτη κατάσταση - συνεχίζονται οι ανακοινώσεις από τους φορείς της αγοράς.

Ιδιαίτερη ετοιμότητα επιδεικνύει αυτές τις μέρες η αγορά, με πλήθος ενεργειών οι οποίες αποσκοπούν στη διατήρηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας αλλά και στην υποστήριξη των πολιτών.

Συγκεκριμένα, είδαμε κατ’ αρχάς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Cosmote και Vodafone-Hellas Online, να ανακοινώνουν παροχή δωρεάν χρόνου ομιλίας και δεδομένων ως την Τρίτη 7 Ιουλίου, με στόχο την υποστήριξη της απρόσκοπτης επικοινωνίας. Από το χώρο της υγείας, ο όμιλος της Ευρωκλινικής προχώρησε στην παροχή δωρεάν ιατρικών εξετάσεων στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία ως και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου.

Στον τομέα των ασφαλειών,η International Life δημιούργησε το πρόγραμμα μηνιαίας ασφάλισης αυτοκινήτου«Vroom», ενώ τόσο η ίδια, όσο και άλλες ασφαλιστικές, όπως η Metlife, φρόντισαν με ανακοινώσεις να καθησυχάσουν το κοινό, διαβεβαιώνοντας για τη δυνατότητά τους να ανταποκριθούν στις έκτακτες καταστάσεις.

Στα Μέσα Ενημέρωσης, η εφημερίδα Δημοκρατία ανακοίνωσε τη μείωση της τιμής της σε 0.50 ευρώ για την τρέχουσα εβδομάδα των κρίσιμων εξελίξεων και ο ΣΚΑΪ ξεκίνησε συνεργασία με το Viva.gr στο πλαίσιο του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», για την παροχή βοήθειας σε Έλληνες που έχουν εγκλωβισθεί στο εξωτερικό. Σε επίπεδο θεσμικών φορέων, ενδεικτική είναι η παροχή άμεσης και έγκυρης πληροφόρησης προς τους επαγγελματίες του κλάδου του Τουρισμού από τον ΣΕΤΕ, μέσω γραμμής hotline.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι ανακοινώσεις σε θεσμικό επίπεδο. Μετά τις πρόσφατες τοποθετήσεις των Κοινωνικών Εταίρων (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ και ΚΕΕΕ), και άλλων φορέων όπως το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο ( Έκτακτο DF 39/06/15), σε ανακοίνωση προχώρησε σήμερα και η ΕΑΣΕ, τονίζοντας την πλήρη αντίθεσή της με το «Grexit».

Η Ένωση τονίζει την πολύτιμη συνεισφορά στην οικονομία και την κοινωνία των σκληρά εργαζομένων στελεχών του ιδιωτικού τομέα, υπογραμμίζει την ανάγκη ύπαρξης συγκεκριμένου στρατηγικού πλάνου για την επόμενη ημέρα και την πλήρη υποστήριξή της στην Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Νέα ανακοίνωση είχαμε επίσης και από τον ΣΕΒ, ο οποίος καταγράφει αναλυτικά τις επιπτώσεις για τις εταιρείες-μέλη του, από την επιβολή capital controls στις Τραπεζικές Συναλλαγές.

Τα προβλήματα αυτά αφορούν σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων και δημιουργούν αρνητικές προοπτικές για το μέλλον.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΕΒ είναι διαθέσιμη στο http://www.marketingweek.gr/default.asp?pid=9&la=1&cID
=2&arId=55465.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι ιδιαίτερα για τον κλάδο της επικοινωνίας, έχει ανακύψει το πρόβλημα της αδυναμίας συμμετοχής σε διαγωνισμούς του Δημοσίου που έχουν προκηρυχθεί -και αφορούν σε μεγάλα έργα-, καθώς οι εταιρείες δεν είναι σε θέση να λάβουν τις απαραίτητες εγγυητικές επιστολές. Στα καλά νέα για την αγορά, συγκαταλέγεται η ψήφιση εν τέλει χθες το απόγευμα της τροπολογίας που μεταφέρει κατά ένα εξάμηνο την υποχρέωση απευθείας τιμολόγησης μεταξύ διαφημιζόμενων και ΜΜΕ.