POS: Αντίστροφη μέτρηση για τις παραγγελίες – Πότε αρχίζουν οι έλεγχοι

POS: Αντίστροφη μέτρηση για τις παραγγελίες – Πότε αρχίζουν οι έλεγχοι
Συσκευές POS εμπορικό κατάστημα στην Αθήνα, την Τρίτη 01 Αυγούστου 2017. Άτυπη παράταση της προθεσμίας, για την υποχρεωτική εγκατάσταση μηχανημάτων υποδοχής χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, γνωστών ως POS, δόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Έρχεται νέος κύκλος επιδοτήσεων για την προμήθεια των συσκευών POS.

Αντίστροφη μέτρηση για τους επαγγελματίες που δεν διαθέτουν POS, προκειμένου να παραγγείλουν τις συσκευές αυτόματης πληρωμής.

Μετά την 31η Ιανουαρίου αρχίζουν να εκπνέουν οι προθεσμίες που έχει ορίσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και υπάρχει ο κίνδυνος των προστίμων.

Στις 29 Φεβρουαρίου, λήγει η προθεσμία για την ολοκλήρωση των διαδικασιών σύνδεσης και την ενεργοποίηση των συσκευών αυτόματης πληρωμής POS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσοι δεν συμμορφωθούν από την 1η Μαρτίου 2024 θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα ύψους 1.500 ευρώ ενώ οι επαγγελματίες που δεν έχουν ακόμα προμηθευτεί POS μπορούν να αποφύγουν τα πρόστιμα έως την 1η Μαρτίου 2024, υπό την προϋπόθεση ότι τα έχουν αποδεδειγμένα παραγγείλει έως το τέλος Ιανουαρίου και περιμένουν την ρύθμιση και εγκατάσταση τους από τις συνεργαζόμενες τράπεζες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξει νέος κύκλος επιδοτήσεων (voucher) για προμήθεια POS από τους επαγγελματίες στους οποίους επεκτάθηκε η υποχρεωτική χρήση των POS. Για την αντικατάσταση POS έχουν εγκριθεί 52.577 αιτήσεις που υπέβαλαν 14.080 επιχειρήσεις με την αξία των επιταγών που έχουν εκδοθεί να ανέρχεται σε 2,08 εκατ. ευρώ ενώ έχουν εξαργυρωθεί επιταγές συνολικής αξίας 541.288 ευρώ.

Με βάση τα στοιχεία για την αναβάθμιση των ταμειακών μηχανών προκειμένου να μπορούν να διασυνδεθούν με τα POS έχουν εγκριθεί 107.521 αιτήσεις από 59.809 επιχειρήσεις, έχουν εκδοθεί επιταγές συνολικής αξίας 7,676 εκατ. ευρώ και έχουν εξαργυρωθεί επιταγές αξίας 4,378 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: