Πώς οι χρυσαυγίτες έστησαν παγίδα θανάτου στον Παύλο Φύσσα

Οργανωμένη ήταν η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σύμφωνα με το πόρισμα Ντογιάκου για τη Χρυσή Αυγή.

Με κάθε λεπτομέρεια περιγράφεται στο πόρισμα του εισαγγελέα Ντογιάκου, η δολοφονική επίθεση στον Παύλο Φύσσα, η οποία ούτε τυχαία ήταν, ούτε αποτέλεσμα μιας συμπλοκής της στιγμής. Όπως αναφέρει το «Έθνος», η οργανωμένη επίθεση κατά του 34χρονου αντιφασίστα μουσικού, οργανώθηκε, κάτι που αποδεικνύεται με στοιχεία και γι’ αυτό παραπέμπονται σε δίκη 15 άτομα ως συναυτουργοί.

Όσα έγιναν το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 σύμφωνα με το πόρισμα

«Τις βραδινές ώρες της 17-9-2013, ο Ιωάννης Άγγος, ο Λέων Τσαλίκης και ο Αναστάσιος Μιχάλαρος, στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, βρίσκονταν στην καφετέρια «Κοράλλι». Στην ίδια καφετέρια, καθόταν με τη δική του παρέα, ο Παύλος Φύσσας, μουσικός, γνωστός στην ευρύτερη περιοχή για τις αντίθετες προς τη «Χρυσή Αυγή» πολιτικές του απόψεις και εν γένει για τις αντιφασιστικές του ιδέες. Όλα ξεκίνησαν, όταν ο ¨Αγγος ειδοποίησε από το κινητό του τον Ι. Καζαντζόγλου (επικεφαλής τάγματος εφόδου) ότι ο Π. Φύσσας βρισκόταν στην καφετέρια. Ύστερα από λίγο ενημερώνεται ο πυρηνάρχης Γ. Πατέλης, ο οποίος αποστέλλει σταμέλη του Τάγματος, που έλεγε «ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗΟΣΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΑΚΡΙΝΟΥΣ.ΤΩΡΑ».

Το τάγμα εφόδου έφτασε στην περιοχή. Σύμφωνα με τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, οι χρυσαυγίτες είχαν στήσει καρτέρι στον Παύλο Φύσσα. Οι Άγγος, Τσαλίκης, Μιχάλαρος τον περίμεναν να βγει από την καφετέρια κρατώντας στυλιάρια, σιδερογροθιές και ρόπαλα. Λίγα λεπτά αργότερα 30 μέλη του τάγματος εφόδου και χωρίς να υπάρχει αφορμή, φωνάζουν και βρίζουν τον Φύσσα, που κατευθύνεται προς τον κεντρικό δρόμο: «Νάτους, αυτοί είναι, θα σας γ…. μ…..α, πού πάτε. Κότες, ελάτε θα σας σκοτώσουμε, θα σας σφάξουμε και θα πεθάνετε».

Στη συνέχεια κατευθύνονται συντεταγμένα προς τον Φύσσα, αγνοώντας την παρουσία αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, που βρίσκονταν στο σημείο.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Σχετικά άρθρα